Välkomna

Hej och välkommen till årskurs 1  

Vi som kommer att jobba i ettan är Jenny Drakenberg, mentor i klass 1a, Louise Strömberg mentor i 1b och i 1 c är Kashma Halmat mentor. Vi kommer att undervisa i samtliga ämnen förutom idrott där Gabi undervisar samt musikundervisningen som är med El Sistema. 

Vi börjar skolan varje dag kl. 8.00 och slutar 13.00.  Vi kommer fortsätta med att ge alla elever en frukt under dagen. Vi äter lunch 10.40 varje dag. 

Idrott ligger på måndagar och torsdagar. Den kommer att vara utomhus i början av terminen förutom vid dåligt väder. Tänk på att skicka med ombyte så att eleverna lär sig att det är viktigt att byta om. Efter idrottslektionen duschar alla. Det ingår i lektionen. På vår skola finns duschväggar mellan duscharna samt duschdraperi. 

Om ni inte redan gjort det behöver ni ladda ner appen edlevo. Där anmäler ni frånvaron och ditt barns fritidsschema. Vill man söka ledigt gör man det dock på en ledighetsansökans blankett. Ladda även ner appen Haldor som är den läroplattform som kommunen använder där du kan följa ditt barns utveckling. Där publiceras även veckobrevet och där bokar du utvecklingssamtal.  

Vi har en klassblogg, www.stocksätter09.se , där det finns bilder och filmer på det som vi arbetar med i skolan så att ni och ert barn kan titta tillsammans. Där kommer det också finnas information, dels i veckobrevet varje fredag, dels i direkta inlägg. Skolan har också en bloggsida där du hittar information, blanketter och kontaktuppgifter www.stocksätterskolan.se. Elevrådet på skolan har en egen blogg med massor av kul att titta på www.elevrådet.se  

Ni är alla välkomna att vara med i skolan, hela dagen eller några lektioner. Meddela oss gärna innan så det inte krockar med annat. 

Precis som i förskoleklassen är det viktigt med inneskor och extra kläder. Vi kommer tyvärr inte få plats med en låda som ni hade i förskoleklassen. Det bästa är om ni har en påse med extra kläder i kapprummet. Glöm inte att namnmärka era barns kläder och skor.  

Eftersom vi har så stora elevgrupper kommer 1a och 1c att ha fritids på Eken. Personal från fritids Eken hämtar eleverna efter skolans slut. 1b har kvar sin fritidsplats på Ängen.  

Efter förra terminen glömde många av er att ta hem skor och kläder. Saker som inte är namnmärkta kan ni titta efter under de första veckorna, 33-34, och de finns att hämta i båda kapprummen. Under vecka 35 tar vi bort det som inte är hämtat. 1a går in i kapprummet som har ingång mellan Ängen och Eken. 1b och 1c går in i kapprummet som har ingång mellan Eken och idrotten. 

Om du behöver få kontakt med oss kan du ringa/smsa till arbetsrummet, 0720 902801telefonsvarare, eller maila: jenny.drakenberg@edu.hallsberg.se louise.stromberg@edu.hallsberg.se kashma.halmat@edu.hallsberg.se   

Vi ser fram emot att lära känna era barn. 

Kashma, Jenny & Louis 

Lämna en kommentar