Skoljoggen

Hej Här kommer information om skoljoggen som vi genomför imorgon onsdag 11/9.

Skoljoggen

Varje år deltar runt 500 000 barn och unga på Skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionslopp för barn och unga och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Elever från förskoleklass till gymnasiet deltar på sina villkor. Springer, rullar, lunkar, joggar eller går – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är en manifestation för rörelseglädje och rörelse för alla!

Skolidrottsförbundet

Skolidrottsförbundet arrangerar Skoljoggen men det är skolorna själva som genomför aktiviteten. Skolidrottsförbundet organiserar landets skolidrottsföreningar och deras medlemmar. En skolidrottsförening kan bildas på en skola som önskar erbjuda lättillgängliga och återkommande aktiviteter där alla kan vara med. En skolidrottsförening drivs av barn och unga med stöd av en vuxen. En aktiv skolidrottsförening skapar gemenskap, fysisk aktivitet och rörelse, på barn och ungas egna villkor. Skolidrottsförbundet har drygt 1300 medlemsföreningar.

Springslanten

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagare, skolpersonal och föräldrar. Under 2017–2021 samlas Springslanten in till den ideella organisationen Clowner utan Gränser.

Clowner utan Gränser arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världens värsta drabbade platser för att frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över.

Så här kan ni skänka pengar:

BetterNow: https://insamling.skolidrott.se/projects/springslanten-2019 Plusgiro: 901126-3.
Bankgiro: 901-126-3.
Swish: 123-9011263

Pengarna kommer direkt in på Skoljoggens 90-konto.
Skriv Skoljoggen som mottagare och skolans namn som avsändare.

Vill du veta mer kan du läsa mer på: http://www.skolidrott.se/skoljoggen.

Lämna en kommentar