Vi i B gruppen

Här kommer några bilder från första veckan i trean. Eleverna samarbetar i olika grupper och skapar fina bilder, skriver till bilder och får gissa på vad de personliga talen betyder.

 

Vecka 14
Vi har läst mycket under läsveckan. Vi har pysslat inför påsk och så lekte vi i snön.

Vecka 13

Vi tränar på att skriva en instruerande text.

 

Vecka 11
Efter läsningen varje morgon så har vi rörelse innan matten startar. Just nu dansar vi just dance.

På idrotten turades eleverna om att hoppa hopprep och att köra hinderbana. Det var full fart och glada barn.

 

Vecka 10
En födelsedagsutmaning där elevernas uppgift var att göra en så lång pappersremsa som möjligt.

 

Vecka 7

En dag denna vecka gick det att göra en minisnögubbe på rasten.

Här tränar vi på att sätta ut tal på tallinjen. Kuberna används så avståndet mellan talen blir lika stort.

 

Vi firade alla hjärtans dag och gick tipspromenad inne.

 

Vecka 5
Denna vecka tog eleverna en lapp ur varje hög med ordklasserna. Orden sattes ihop och det blev roliga meningar som eleverna ritade fina och roliga bilder till. Här kommer några exempel:

Denna vecka har vi byggt talrektanglar på matematiken. Talet 6 kan byggas som 6 gånger 1 och som 3 gånger 2 eller 2 gånger 3.

Vecka 4
Vi har skrivit ordklasserna verb, substantiv och adjektiv på färgade lappar. Lapparna med verb använde vi när vi lekte charader. Vi kommer arbeta mer med orden nästa vecka.

 

 

Denna vecka fick barnen höra på en saga.Den handlar om att i landet långt långt borta finns det ord som ligger överallt och det är så rörigt. Kungen kommer på att de i hans familj ska dela upp orden mellan sig så det blir ordning. Kungen tar hand om substantiven, drottningen tar hand om verben och prinsessan tar hand om adjektiven. Barnen fick massor av ord som de hjälpte till att sortera. Sedan tränade vi på att skriva substantiven och välja om det ska stå en,ett eller flera framför.

Idag har vi börjat att prata om substantiv. Eleverna fick samarbeta i par. De hittade och fotade substantiv ute på skolgården. När vi kom in skrev eleverna tillsammans vilka substantiv de hittat.

 

Första skoldagen efter jullovet pysslade vi lite. Vi var ute och lekte i snön och berättade saker för varandra utifrån olika frågor. Vi lekte också en födelsedagslek, suddgummiduellen.

 

Idag har vi haft en stjärndag. Eleverna bestämde innehållet för dagen efter att vi läst och skrivit i skoldagboken.

 

Idag har vi julpysslat, lyssnat på Biggest Bang och tittat på Syskonchock. En riktigt mysig dag.

 

Vi har pratat om varför man ibland behöver flytta och hur det kan kännas. I tankekartan har vi samlat på orsaker till varför man ibland flyttar. På arbetsbladet har eleverna funderat på varför det är bra att bo här i Hallsberg.

 

Vi lyssnar på julkalendern Biggest Bang. Denna vecka lyssnade vi på när en av huvudpersonerna Tyra presenterade sig. Tillsammans skrev vi upp viktiga stödord på tavlan om Tyra. Sedan skrev alla meningar om Tyra i sina skrivböcker.

 

Idag har vi haft Halloween-tema. Vi har dansat, tittat på spöksaga, skrivit spöksaga och räknat matte med hemligt meddelande. Godis fick eleverna ta ur en läskig skål om de vågade. Alla var modiga och tog godis.

 

Här tränar vi på att väga saker i klassrummet.

Här är några av barnens moln med sina bästa egenskaper.

 

Denna vecka har vi byggt 100-kompisar och 1000-kompisar.

 

Här är några av klassens fina självporträtt.

Vi bygger talkompisar med multilinkkuber.

Eleverna samarbetar i grupper och skriver meningar till en sommarbild. Bilderna var i tre eller fyra delar så först fick alla leta efter sina kompisar. Sedan turades alla om att skriva.

 

Vecka 20

Eleverna har undersökt vad klasskamraterna har för favoriter. De valde att fråga kompisarna om färg, bär, bilar, spel, blomma, bokstav, djur, mat och skolämne. Sedan sammanställdes resultatet i ett stapeldiagram.

 

Vecka 11

I torsdags så hade vi stjärnfest. Eleverna valde då att leka affär och att ha dansstopp.

I tisdags fick vi besök av Hanna från folktandvården. Vi var ute och lyssnade på när hon berättade om hur viktigt det är att borsta tänderna i 2 minuter varje morgon och kväll.

Vecka 10
Här kommer några av elevernas sagor. Vi tränar på att skriva en saga med ett problem som sedan ska lösas med hjälp av någon och efter det så ska slutet komma.

Vecka 5
Denna vecka har vi haft 100-dagars fest. Vi gjorde olika utmaningar och testade då hur mycket vi hinner under 100 sekunder. Vi målade 100-tårtan, skriv talen i hundrarutan och hade 100-fika.

Vecka 4

Här kommer bilder på barnens fina snögubbar.

Vecka 3

Barnen räknade pasta. Det är mellan 30-100 stycken föremål som de räknade. Sedan grupperade de pastan och ritade av dem.

 

Fina nyårsraketer med mål, det som barnen vill träna mer på.

 

Vecka 51

På onsdagen hade vi julpyssel.   

Vecka 47
Eleverna gjorde varsin mask att ha på El Sistema.

 

 

Vi har byggt och ritat tiokompisarna denna vecka.

 

Här målar och klipper barnen ut sina vantar. Vantarna hänger nu i vårt klassrum.

På utematten tränade vi på cirkel, kvadrat, rektangel och triangel.

Idag skrev vi om veckan i skoldagboken.

Vi bygger talen 1-10 och sätter ut dem på tallinjen.

Vi skriver om veckan i våra skoldagböcker.

 

Här är vår Sagoskog. Sälen Siv har flyttat in.

Barnen har fått en bok där vi samlar texterna om de som flyttar in i Sagoskogen. Vi arbetar även med bokstäverna. Här har vi letat efter Ss.

 

Här är vår fina dörr till klassrummet!