Vi i A gruppen

Läsvecka med avslutande pyjamasdag

Snö,snö,snö i april

Innan påskveckan var det dags för påskpyssel

ROCKA SOCKORNA

I måndags den 21/3 rockade vi sockorna för att olika är bra. VI målade sockor, tittade på en film från elevrådet och pratade om allas lika rättigheter oavsett hur man är eller ser ut.

På alla hjärtans dag smyckar Trivselrådet skolan med hjärtan och fina budskap. Vi kunde gå en tipspromenad med frågor tema kärlek.

220128 Utelek

Vi har lekt med snön på rasten. Vi leker rösterrang där vi gjorde glass.

Av Daniah och Hajer

 

Vi har denna vecka arbetat med fina ord i grupper. Slutresultatet blev fina bilder där eleverna skrev och klippte ut de ord som grupperna samlat ihop.

 

Vi började även terminen med ett litet pyssel i form av tekoppar. De blev riktigt snygga och man fick måla, klippa och klistra.

220112

Idag var det första skoldagen efter jullovet. Vi passade på att vara ute en stund. Eleverna gjorde ”fråga-fråga-byt” med varandra. Sedan samtalade vi om språkbruk och sist hade vi en tävling om att bygga högsta snötornet tillsammans i grupper. Samarbetet var på hög nivå och idéer ändrades. Tyvärr rasade en grupps torn precis innan slutsignalen gick…

 

Vi hade stjärnfest idag. En toppendag där eleverna bestämde innehållet. Några bilder från fikat och från Just Dance. Nu siktar vi mot 20 stjärnor!

 

Idag var det stora pysseldagen. Jag var ensam som vuxen men alla var så duktig och fixade och hjälpte varandra. Det blev julkort, tomtar och bokmärken. Vi har också börjat att städa våra bänkar och göra färdigt gammalt material.

 

I helgen är det första advent. Vi gjorde fint i våra fönster med julkulor gjorda av runda snöflingor, visst blev de fina?

Idag har vi haft Halloweendag vi har skrivit om oss och i skrivpar en spökhistoria. Jag lägger ut dem för läsning under nästa vecka. Lite av det vi gjort idag.

 

Imovie som eleverna gjort på elevens val:

Vecka 42. Idag har vi testat något nytt. Jag tycker att det är viktigt att eleverna lär sig att varva ner och ta det lugnt. Dagarna är tempofyllda och att slappna av är inte lätt. Vi brukar ha massage sist på fredagarna men idag testade vi progressiv avslappning. Avslappning där man spänner kroppens olika delar och slappnar av. Det var lite fnitter, speciellt när de sa att man skulle spänna rumpan…, men i det stora hela var de väldigt duktiga och vi ska prova det vid fler tillfällen.

Vecka 41. Denna veckan fick eleverna undersöka en hemlig blandning av jordprover. De fick använda de olika metoderna vi arbetat med för att lista ut vilka jordprover de fick. Titta, känna, rulla, stryka ut och blanda med vatten.

Vårt arbeta om värdegrund och vilka saker man är bra på

V.34

Denna vecka har vi byggt 10 – och 20-kompisar med multilinkkuber. Det blev härliga diskussioner om hur de skulle bygga

Fredag den 20 augusti

Första veckan avklarat. Alla har jobbat på bra men nu är vi trötta. Via hade ju en läsutmaning under sommarlovet. Eleverna läste över 50 böcker tillsammans och vann över mina 30. Så idag hade vi lite fest med kaka som jag bakat och några kex. Det var en skön avslutning på veckan.

Hej

Imorgon tar jag sommarlov! Det här är vårt nya klassrum. Jag har flyttat alla saker, så nu ska det bara plockas upp och fixas till. Hoppas allt är klart när ni kommer i augusti. Vi kommer att få en egen entré med eget kapprum. Superbra. Hoppas det går bra med läsningen, jag har läst 3 bra böcker hittills.

 

 

SOMMARLOV

Så har ännu ett år gått tillsammans. Det har varit ett spännande år med att ”lära” sig att vara en elev. Jag kan se en stor utveckling och det är så kul att vara med era barn. Nu önskar jag er ett skönt lov så ses vi med nya krafter i augusti då vi tillsammans ska möte nya utmaningar.

Inför avslutningen hade eleverna pyntat klassrummet med flaggor och blommor. Vi bjöd på glass när vi såg på avslutningsfilmen.

210608

Idag var Eva-Lothe hos oss. Vi la upp alla böcker som i en affär och sen fick alla låna med sig 2 böcker hem. Dessa får ni läsa hela sommaren. Om man vill lämnar man tillbaka dem på stora biblioteket eller när skolan börjar igen i augusti.

När eleverna läst en bok ska de gå in på jagharlast.se och skriva in boken där med sin kod.

210601

Idag var det dags för den årliga olympiaden, i år coronaanpassad med varje aktivitet klassvis och uppdelat på 2 dagar.

 

Idag var det Stocksätterskolan årliga talangjakt. Vi tittade i klassrummen och hade det mysigt. Stella, Hedda och Set hade bakat chokladbollar som vi tog i pausen. Sylvia och Maryam var med och tävlade. Vann gjorde Tala i årskurs 5. Filmerna ligger på elevrådet.se om ni vill titta hemma.

Vi har haft en härlig läsvecka med läsning och mys. Veckan avslutades ju med mys/pyjamasdag. Vi har lagt bollar i en burk och räknat böcker eller sidor för dem som läser lite längre böcker. Idag räknade vi dem och det var 134 st! Wow vad bra jobbat av alla. Vi har kommit igång med parläsning och kommer att fortsätta med det under de kommande veckorna. Elevernas fina beskrivningar om sitt gosedjur finns nu att läsa under Vi i klass 1a.

Snygga stjärnor som skapades under stjärnfesten

I tisdags hade vi besök av Hanna från folktandvården. Vi var givetvis ute och hon berättade om vikten av att ta hand om sina tänder. Vi trollade fram två påsar, en med tandborste och tandkräm och en med godis, läsk och ett tandtroll. Alla elever fick varsin tandborste och nästa vecka ska vi börja att skölja flor i klassrummet. Se separat information.

100-dagar smartare!

I veckan passerade vi 100 dagar i skolan och vi firade med kex som bildade talet 100, saft, lite godis. Eleverna fick arbeta med olika uppgifter som handlade om 100. Vi avslutade dagen med ett mini disco.

Matematik

I fredags arbetade vi med matematik. Eleverna fick arbeta två och två och gruppera ett antal föremål.

210121

Idag fick alla elever göra en raket.  På den fick de skriva olika mål som de ville träna på under våren. Vi berättade sedan för varandra vilket mål vi valt.

Idag fick eleverna en bild som de skulle skriva till. Det blev verkligen en bra lektion. Titta vilka fina texter det blev.

V.47

På elevens val lekte vi affär. Det var roligt.

Vi har gjort masker som vi ska ha när vi ska spela in på El Sistema tisdag nästa vecka.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven V v.

Vi passade på att måla vantar att hänga upp.

Sylvia, David & Mical

Melin & Benjamin

Eman & Daniah

Jeremie & Maximilian

Nathan & Hedda N.

Delas & Takwa

Hedda L & Hajer

Maryam & Stella

Ayla & Hugo

Här ovanför kan ni läsa vad eleverna skrev i sina skrivpar till en Halloweenbild.

När det var dags för utematematik byggde vi geometriska figurer i skogen.

 

Räven Rut flyttade in i sagoskogen. Vi gjorde rävar av löv som vi plockade i fredags. Söta heller hur?

 

Veckans bokstav är bokstaven L l och Leo lejon flyttade in i sagoskogen. Alla elever fick också göra en kropp till en larv som nu pryder vårt fönster.

Bilder från veckans NTA lektion. Vad flyter och vad sjunker?

Här är vår sagoskog denna vecka har sälen Siv flyttat in.

Eleverna har varsin arbetsbok som de klistrat in sagan om Siv och arbetar med texten. Denna gång ringade vi in alla S.

200902

Idag har vi arbetat med mönster. Eleverna har fått byggt med kuber, lagt ett rörelsemönster och ritat med symboler tillsammans 2 och 2. Alla mönster skulle ha samma struktur. Det blev en rolig och bra lektion.

 

Så här fin är vår dörr nu!