Veckobrev

                                                    Vecka 41 

Hej! 

Vi har denna vecka arbetat med bokstaven D på olika sätt. Eleverna har kommit på ord som börjar på D, tränat på att forma bokstaven och tittat på Livet i bokstavslandet.  

Vi har också tränat på formen kvadrat genom att vi letat efter formen, målat kvadrater och så har vi sjungit om Gubben Kvadrat. 

På idrotten var det hinderbana där eleverna fick hoppa, klättra, hänga och springa. De fick också prova på att använda bollar. 

I torsdags hade vi besök av vår bibliotekarie Eva-Lothe som läste en saga för oss och varje barn fick en bok att ta med hem. 

Vi fortsätter med kartläggningen av barnen och de får då uppgifter att lösa i både svenska samt matematik och jobbar då i antingen hela gruppen, smågrupper och ibland enskilt med en lärare. 

Nästa vecka: 

  • Carina är ledig måndag, tisdag samt onsdag och då kommer Elin att vara vikarie. 
  • På tisdag går vi och hälsar på barnens gamla förskolor. 
  • Vi fortsätter att boka in utvecklingssamtalstider med er föräldrar. 

                                                      Trevlig Helg   

                                             Jenny, Carina & Louise 

************************************************************************

Hej                                                                                      Vecka 40 

 

Nu är det verkligen höst. Vi är ute ganska länge flera dagar i vecka och era barn behöver varma kläder samt mössa och vantar. Det är inte roligt att frysa när man ska leka ute. Speciellt fötterna och händerna blir kalla. Skriv gärna namn på kläder och skor eller be oss skriva. 

På onsdagar då vi har idrott är det många som glömmer idrottskläder och handduk. Ta som vana att packa väskan kvällen innan med t-shirt, byxor och handduk.  

Denna vecka har vi äntligen fått ordning på elevernas ipads och alla har fått prova dem. Dessa ipads är ett komplement i undervisningen och används för att träna våra färdigheter. Denna vecka fick eleverna sortera och räkna på den. 

 Vi kommer att börja med lära-känna/utvecklingssamtal tillsammans med er och era barn. Vi försöker lägga tider som ryms innanför våran arbetstid. Vi skriva i kontaktboken om möjliga tider. Ni kommer att få hem en lapp med frågor som ni hjälper ert barn att fylla i innan samtalet.  

 Vi har börjat prata om vad en mening är och räknat antal ord i meningar. Eleverna har även arbetat med bokstaven C. I matematik arbetar vi med geometri, denna veckan cirkeln. 

 Nästa vecka: 

Idrott som vanligt på onsdag – GLÖM INTE KLÄDER OCH HANDDUK! 

Trevlig helg  

Carina, Jenny & Louise 

***************************************************************************************************************

Vecka 39

Hej!

Det var roligt att så många kom igår på El Sistema. Era barn är så duktiga på att sjunga och det märks att de tycker det är roligt. För er som inte kunde komma denna gång så kommer det fler tillfällen.

Under veckan som gått så har vi fortsatt att jobba med mönster och barnen har pärlat ett halsband. Först fick barnen rita ett mönster med färger som de sedan fick titta på och pärla det mönstret på halsbandet. Vi har arbetat med bokstaven B.

I måndags var det internationella språkdagen och då fick vi besök av hemspråkslärarna på skolan. Barnen fick då höra och prova på att prata olika språk. I onsdags hade vi uteidrott och barnen fick då prova på orientering.

Vi har bytt platser i matsalen så barnen har fått nya bordskompisar. Där blandar vi barnen från de tre olika grupperna.

Nästa vecka:

  • Idrott på onsdag så ta med idrottskläder och handduk.
  • Vi är ute varje dag så tänk på varma kläder och skor.

Ha en Trevlig Helg!

Carina, Jenny & Louise

 

********************************************************************************************

Hej                                                                                  vecka 38

Hösten har kommit och det är riktigt kallt på morgonen. Eftersom vi är ute varje dag och ibland längre stunder är det viktigt med rätt kläder. Skicka med mössa, vantar, överdragsbyxor och tänk på att gräset är blött när vi går ut.

Vi fortsätter vårt arbete med matematik och denna vecka har vi lagt mönster. Eleverna har arbetat två och två och individuellt. De har både skapat mönster och ritat av dem.

Vi har också börjat att med vår ABC – bok då vi främst tränar på att forma de stora bokstäverna och att leta, höra och hitta på föremål med den aktuella bokstaven. Vi har ett tillfälle i veckan då vi pedagoger ”byter” grupp så att eleverna och vi lär känna varandra bättre.

Skolverket har ett nytt kartläggningsmaterial i matematiken och svenskan för förskoleklassen som vi ska använda oss av. Vi kommer att arbeta både i grupp och enskilt vid dessa tillfällen. Vid behov kommer vi även att ta hjälp av modersmålslärarna.

Nästa vecka:

  • Ingen idrott inne. Eleverna behöver inte ta med sig idrottskläder.
  • Vänstay på torsdag kväll klockan 17.00 i matsalen. Fyll i lappen om hur många ni kommer.

Ha en trevlig helg!

  Carina, Louise & Jenny

********************************************************************************************************************************

Vecka 37 

Hej!                                                               

Vi har haft ännu en bra vecka här på Hässleberg 

I onsdags var det skoljoggen. Vi dansade som uppvärmning tillsammans med alla barn på skolan. Vi gick sedan till starten för att sedan gå eller springa ett varv som var 2,5 kilometer långt. Vid mål var det vätskekontroll. Många barn valde att ta två varv. Alla var jätteduktiga. 

Ramsan som vi tränat denna vecka handlade om Gubben Gran. Barnen har fått rita sitt självporträtt. När vi sorterade i matematiken placerade vi saker efter deras egenskaper och tränade på ord som stor, större, störst och liten, mindre, minst. 

Vi har idrott som vanligt på onsdag så kom ihåg idrottskläder och handduk. På fredagar har vi utedag. 

Fritids stänger 16:00 nu på torsdag den 19/9. 

På torsdag den 26/9 är det Vänstay för oss i förskoleklassen. I samband med det så kommer vi ge Er information efter att barnen sjungit. Så det blir underhållning och föräldramöte samtidigt. Träffen startar 17:00. Mer information och anmälan kommer. 

Trevlig Helg 

Carina, Jenny och Louise 

 

*****************************************************************************************************************************

 

Hej                                                                                                                                                             Vecka 36

 

Oj vad veckorna går fort. Denna vecka har vi fortsatt med matematiksamlingar med inriktning sortering. Vi har fått ett härligt material med olika föremål som vi använder. De är också väldigt kul att leka med dem.

I tisdags hade vi El Sistema med Lisa och Helen från kulturskolan. Vi sjöng olika sånger tillsammans. Vi kommer att ha El Sistema tisdagar och torsdagar. Ni kommer att få inbjudan till kvällar med Vänstay då era barn kommer att uppträda för er.

På idrotten var det hinderbana och det börjar gå bättre i omklädningsrummet. En del är lite blyga i duschen men det brukar lösa sig när de får in en vana.

Vi är fortsatt ute väldigt mycket så tänk på bra kläder och ombyte.

Ni som ännu inte lämnat in lappen med kontaktuppgifter och lappen med GDPR gör det under nästa vecka.

Nästa vecka:

På onsdag är det skoljoggen. Skoljoggen genomförs i hela Sverige. Samtidigt som vi springer får de som vill lämna en springslant. Springslanten i år går till Clowner utan gränser som arbetar för att bl.a. sprida glädje på olika flyktingförläggningar.

Trevlig helg

Jenny, Louise & Carina

********************************************************************************************************************

Hej!                                                                                                                                 Vecka 35 

Under denna vecka har vi varit ute mycket och lekt i det sköna vädret. Era barn leker bra med varandra. De leker hästlekar, gräver i sandlådan, bygger hinderbanor och leker mycket annat roligt.  

I tisdags lekte vi lekar tillsammans på skolgården. Vi lekte då Astrakan, Sista paret ut och Bolltunnel.  

Barnen har tränat på en ramsa om en apa och de har fått ett häfte som de jobbar i och då tränar de att styra sina händer. Vi har även tränat på att sortera föremål efter deras egenskaper som kan vara färg, form eller funktion. 

Nästa vecka börjar El Sistema då kommer barnen både på tisdag och torsdag få sjunga och göra rörelser till. Vi har idrott som vanligt på onsdag så kom ihåg idrottskläder och handduk. 

På torsdag 5/9 är det skolfotografering för oss i förskoleklassen.   

På fredag den 6/9 är det KUT-dag vilket betyder att både skola och fritids är stängt. 

Trevlig Helg 

Carina, Jenny och Louise 

***********************************************************************************************************

Hej                                                                                 Vecka 34

Då har redan första veckan gått. Vi börjar få ordning på olika rutiner. Era barn är indelade i tre grupper enligt färgerna gul, grön och orange. I grön grupp är arbetar Carina, i den gula gruppen finns Jenny och i den oranga gruppen Louise. Vi har också hjälp av Anna-Lena som också finns med på fritids samt Gada och Eli.

Varje morgon är det samling i de olika grupperna. Vi kommer att vara ute varje dag och det är viktigt med bra kläder. Fredagar har vi en längre utedag.

I hallen har alla elever varsin plastlåda för extra kläder. Glöm inte att märka kläderna med ert barns namn.

Varje dag äter vi frukt tillsammans som vi får av kommunen.

I onsdags hade vi vår första idrottslektion. Gabi och Felix hade byggt upp en hinderbana som uppskattades mycket. På idrotten är vi i två grupper. Vi andra passade på att leka på gården som tillhörde Stocksätters förskola förut.

Vi funderade mycket på hur det blev bäst efter lunchen då de äter så olika fort. Vi har kommit fram till att alla elever går ner till Ängens nya lokaler i omgångar med en personal. Det innebär att ni som hämtar efter skolans slut kl. 13.00 gör det på Ängen. (Gamla Hässleberg)

Nästa vecka:

Idrott onsdag – ombyte och handduk. Fredag utedag.

Trevlig helg

Jenny, Louise & Carina