Veckobrev

Hej                                                                                                     Vecka 46 

På skola har vi tradition att treorna står för luciatåget och vi har nu börjat att träna. Alla elever har fått ett sånghäfte så att de kan träna hemma. Vi har blivit erbjudna att lussa för Orkla foods i Kumla på luciamorgonen och få en slant till klasskassan. Vi funderar på att ha en föreställning för er föräldrar dagen innan den 12/12. Mer information om detta kommer.  

Vi arbetar på i de olika ämnena. I svenska har vi fortsatt att arbeta med faktatexter och att träna stavning med e eller ä. 

I matematik är det multiplikation och division som gäller. I SO fortsätter vi att arbeta med värdegrund men också valet som ännu inte är klart. 

På NO börjar våra ärtor att sakta dö och vi kommer nog inte få följa hela livscykeln. Vi har börjat att publicera elevernas NO-böcker om arter på deras egna sidor på bloggen.  

Vi kommer att börja med läsläxa. Eleverna får hem en text som ska läsas många gånger så det blir ett läsflyt och sen svara på frågorna. Vi börjar med den nästa vecka. 

Vi har bekymmer med att många av era barn kommer sent till skolan. Prata med ert barn och se till att gå tidigare till skolan.

Nästa vecka: 

Tina är borta på utbildning torsdag och fredag. 

Idrott som vanligt måndag och torsdag.  

3b genomför sitt andra tillfälle utomhus med kulturskolan på torsdagen.  

Ha en trevlig helg 

Elin, Jenny & Tina 

 

**************************************************************************************************************************

Hej                                                                               Vecka 45 

Veckan efter höstlovet flöt på bra. Det är vissa svårigheter att komma ner i varv efter raster och när man ska plocka undan efter ett jobbpass. 

3 c har varit och badat så nu har alla klasser varit i Alléhallen med idrotten denna termin.  

I Svenska har vi börjat prata om faktatexter. Vi har tränat på hur man tar ut stödord från en text som man sen använder när man ska återberätta texten muntligt eller skriftligt. 

Det är något som vi kommer att arbeta med fram till jul.  

I 3c har tjejen Sebah börjat hos oss. Vi hoppas att hon ska trivas hos oss. Välkommen. Marica som arbetar på Ängens fritids är med som resurs i år 3c istället för Mats.  

Nästa vecka: 

Jenny är borta på utbildning tisdag och onsdag då kommer Jasminka ta lektionerna. 

På torsdag kommer 3b att få delta i kulturskolans skolprojekt. Vi kommer under två tillfällen för varje klass att få vara med på ett äventyr utomhus. Det är viktigt att eleverna har på sig bra kläder dessa dagar.  3b börjar under vecka 46 och 47. 

 Ha en trevlig helg

Elin, Tina & Jenny

***************************************************************************************************************************

Hej                                                                             Vecka 43 

Kul att flera av er kunde komma på öppethus i onsdags. Eleverna hade jobbat hårt med att få färdigt bilderna till kvällen och visst var de duktiga på att sjunga!  

På NO har vi planterat ärtor för att följa dess livscykel. De har vuxit en hel del och är nu mellan 8 – 25 cm. Vi hoppas att de börjar blomma snart. 

I matematiken arbetar vi bl.a. med multiplikation. Där gäller det att träna och åter träna för att få koll på de olika tabellerna.  

I svenska har vi börjat att prata om faktatext och vikten av att arbeta med stödord för att kunna återberätta en text.  

På SO har vi denna vecka arbetat med FN-dagen och tittat på Lilla aktuellt. 

Nästa vecka är det höstlov. Vi kallar det läslov och alla elever får med sig en läsutmaning. Vi uppmuntrat era barn att läsa 10 min varje dag under nästa vecka.  

Måndag en 5 november efter lovet ska 3c gå och bada. Glöm inte badkläder. De andra har idrott som vanligt. 

Ikväll har 6:orna disco i gymnastiksalens. År 3 är välkomna 20.30 -22.00. Entré 20 kr.  

Ha ett skönt lov. 

Jenny, Tina och Elin 

***********************************************************

Hej                                                                       vecka 42

Nu fungerar äntligen vår bloggsida igen!  Vi kommer använda den som informationsbank till er. Adressen är den samme som förut: stocksätter09.se.

För ett tag sedan fick 3c en ny kille i klassen han heter Seb och vi hälsar honom välkommen till oss. Thanika i 3a har flyttat och vi önskar henne lycka till på sin nya skola. Till 3a kom tjejen Batoul och måndagen efter höstlovet börjar en flicka i 3c. Vi hoppas att tjejerna ska trivas hos oss.

Vi kommer att börja med utvecklingssamtalen inom kort. De flesta under vår arbetstid och ni får ta en stunds ledigt från jobbet precis som ett tandläkarbesök. Ska bli kul att få träffa er alla.

Nästa vecka:

På måndag är det bad för 3b. Idrott som vanligt för 3a och 3c. På fredag har vi maskeraddag på skolan och de som vill får klä ut sig. Det är dock inte tillåtet att ha mask för ansiktet. På kvällen har 6:orna disco

V. 44 är det höstlov eller läslov som vi brukar säga och alla får en läsutmaning.

På måndagen efter lovet den 5/11 är det 3c tur att gå och bada så glöm inte badkläder!

 

Trevlig helg Elin, Tina och Jenny

************************************************************

Hej!                                                                                                           Vecka 34

Då har första veckan gått. Det är ett härligt gäng som vi arbetar med. Vi har fått en ny elev som heter Sened till oss. Han går i Jennys grupp och vi hälsar honom välkommen. Tindra och Alan har flyttat och vi önskar dem lycka till på sina nya skolor.

Fadhel är vikarie under tiden som Elin är sjukskriven, Jasminka kommer att finnas med som resurs i alla klasserna. Mats kommer att arbeta som resurs i 3c. Måndag – tisdag nästa vecka är Jenny på utbildning och Rebecca kommer vara vikarie.

Vi har haft besök av Kulturskolan som har visat på olika instrument. De har öppet hus på Kuben måndag den 27/8 kl. 18 – 19.30 då man kan få prova olika instrument.

Vi vill påminna om att lämna in de två lapparna ni fick första dagen med kontaktuppgifter samt samtyckesdokumentet snarast.

Vi kommer i fortsättningen lägga ut ett veckobrev på vår gemensamma blogg med adressen: www.stocksätter09.se. Ni som behöver stöd i arabiska kan läsa samma brev på arabiskabloggen: https://arabiskahallsberg.webbstjarnan.nu.

Nästa vecka idrott som vanligt måndag och torsdag.

Ha en skön helg!

Tina, Jenny, Jasminka och Fadhel