Veckobrev

Hej                                                           Vecka 22

En kort vecka med bara tre dagar och så blir även nästa vecka. 

Vi jobbar på och försöker slutföra arbeten som påbörjats. I svenska har eleverna arbetat med att göra vägbeskrivningar. 

Nästan alla puppor i 3c klassrum blev fjärilar i veckan. Efter lunchen i onsdags bar vi ut husen och släppte ut dem. En del var väldigt nya och vi fick hjälpa dem upp i ett träd. Nu hoppas vi att de kommer att leva alla sina 14 dagar!

Under talangjakten provade vi på skolan att live streama showen. Efter lite strul med den tekniska gick det superbra. Vi i trean satt i våra klassrum och tittade. 

Nu är alla tre klasser igång med att visa resultaten av de NP. Ni som inte lämnat in lapp om vilken tid ni kan gör det snarast.  

Nästa vecka:

Jenny är på studier måndag och tisdag och då är Ida vikarie. 

Måndag idrott som vanligt.

Tisdag har vi olympiaden på skolan. Då är vi alla ute och tävlar i olika grenar. Kläder som passar lek och spel utomhus.

Torsdag och fredag lovdagar

********************************************************

Hej                                                                    Vecka 21 

Då var sista hela veckan avslutad. Tina har rättat prov och tyvärr blev hennes vikarie sjuk men vi har lyckats få ihop det ändå. 3a och 3b var väldigt duktiga då Jenny hade båda klasserna samtidigt och en handfull elever hade träslöjd med Nisse. 

I torsdags var det fotbollsturnering för de elever som ville och de hade en svettig och rolig fm.  

Våra fjärilslarver har under veckan blivit puppor och bor nu i olika fjärilshus. Vi får se om vi har några fjärilar nästa vecka. 

På tekniken har vi tillverkat svävare och provat på att skapa olika händelsekedjor. Titta in på bloggen under fliken teknik så får ni se vilken fantasi som eleverna hade. 

I matematik har vi spelat bingo med de fyra räknesätten och arbetat med talsystem i olika kulturer. 

I fredags träffade vi faddrarna i Hembygdsgården. De gick en tipspromenad tillsammans och sen var det lek. Det föll lite regn men det bekom inte eleverna. Treorna är superduktiga på att ta hand om 6-åringarna. 

Det blir ingen mer läxa denna termin men vi uppmanar till att läsa hemma en stund varje dag. 

Nästa vecka: 

Måndag idrott som vanligt och på onsdag kommer skolans talangjakt att genomföras. 

Lovdagar torsdag och fredag då det inte är någon skola. 

Under nästa helg kommer handbollslag att sova på vår skola. Vi kommer därför påminna eleverna om att ta hem extra kläder och annat som de har hänger i hallen.  

Trevlig helg 

Elin, Tina & Jenny  

*********************************************************

Hej                                                                 Vecka 20 

Denna vecka har 3b varit och badat i Alléhallen. Det är alltid en uppskattad aktivitet. 

På SO tittar vi på en filmserie om Arkeologens dotter. Den är spännande. 

Våra larver har vuxit rejält, titta in på “skolarbeten – NO”. Vi har studerat dem och lärt oss om hur de ömsar skinn då de växer och att de kan spinna tråd. De har tornar på sin kropp som skydd mot djur som vill äta dem.  

Elevrådet var till kommunhuset för att träffa en politiker och ställa olika frågor om skolan och deras yrke.  

På tekniken har vi fortsatt konstruktion och de som var klara med sin blomma konstruerade en svävare av en cd-skiva. Kolla in tekniksidan för bilder. 

Oskar, Elin och Tina har varit sjuka delar av veckan men vi har pysslat ihop lektionerna med hjälp av vikarier. 

Sista timmen på fredagen var vi ute och lekte på spontan. 

Det går magsjuka i klasserna och vi påminner om vikten av att stanna hemma 48 timmar efter det att magen är ok och man kan äta vanlig mat igen. 

Vi kan nu meddela att de lärare som kommer att ta emot år fyra är Lindha, Joakim som nu har år 6 samt Krister som är nyanställd från höstterminen. Hur klasserna kommer att se ut meddelas senare. 

Nästa vecka: 

Torsdag har 3c bad övriga klasser ingen idrott. 

Fredag kommer vi att ha faddergrupper utomhus innan maten.  

Trevlig helg 

Tina, Jenny & Elin 

*********************************************************

Hej                                                             Vecka 19

Denna vecka har vi genomfört flera NP i matematik så nu är nästan alla färdiga. Tina kommer att åka och rätta dem under vecka 21. Veckorna efter kommer ni bli inbjudna att titta på ert barns resultat. 

I NO har äntligen våra fjärilslarver kommit. De åkte lite fel och tyvärr kom det bara en burk. Alla överlevde dock och eleverna arbetar två och två med en larv. Vi ska nu studera deras utveckling tills de blir fjärilar. Titta gärna in på NO sidan där vi lägger ut bilder varje vecka. 

Nästa vecka kommer elevrådsrepresentanterna att åka till kommunalhuset och träffa några politiker. Alla klasser har förberett frågor. 

Nästa vecka:

Måndag idrott som vanligt.

Tisdag läxan lämnas in.

Torsdag 3b badar övriga ingen idrott. 

*********************************************************

Hej                                                                        Vecka 18 

Denna vecka firade vi 1 maj mitt i veckan. Det kändes lite konstigt att komma tillbaka på en torsdag. Vi har riktigt aprilväder nu så tänk på att klä er varma på morgonen. Ta med en tunnare jack att ha efter lunch om det är varmare ute då. 

I svenska har vi börjat med stavningsregler vad gäller tj-ljudet. Det finns många ord med det ljudet och stavningen kan ju variera. Förhoppningsvis kommer eleverna kunna använda stavningen i sina texter framöver.  

De NP i matematik är nu på gång och eleverna har gjort några delprov. Vi kommer att fortsätta med det 1 ½ vecka till. Tina kommer sen att rätta dem.  

I NO genomförde vi lite repetition angående våren om vad som händer i naturen samt våra högtider. 

Nästa vecka börjar Ramadan. Vi rekommenderar att inga barn i år 3 fastar, om så ändå är fallet så ska ett skriftligt intyg lämnas till skolan från vårdnadshavarna.  

Nästa vecka: 

Idrott som vanligt på måndag 

Bad på torsdag för 3a – ingen idrott för 3b och 3c. Vecka 20 bad för 3b och v.21 bad för 3c  

Trevlig helg 

Jenny, Tina & Elin 

*********************************************************

Hej                                                                     Vecka 17 

Nu kör vi veckobrev igen och tanken är att det ska finnas ett nytt varje fredag. Detta kommer dock lite senare.  

Redan veckan efter påsk. Vi har kämpat på med de nationella proven i svenska. Eleverna har läst och skrivit både berättelsetext samt faktatext och nu är alla klara. Vi börjar nu med alla delprov i matematiken. 

I SO har vi arbetat med forntiden och resan till Ekehagens forntidsby var en rolig upplevelse. Alla elever har fått en gratis biljett till byn om ni vill besöka den under detta år.  

I NO har vi arbetat med grupparbete om olika material i våra kläder. Vi har läst och lärt oss om ull, lin, bomull, polyester samt viskos. Hur de tillverkas och vilken miljöpåverkan de har. Eleverna har fått skapa egna Keynotes och redovisat inför klassen. Det har varit nervöst att redovisa inför andra men de är duktiga.  

Vi har på tekniken också pratat om kläder och då vilka uppfinningar det finns i kläder som underlättar för oss människor. Vi hittade dragkedjan, knappar, kardborreband, skosnören, resårband. Saker som är så självklara för oss men som någon har uppfunnit.  

Nästa vecka är Jenny iväg och rättar NP i svenska, vi rättar kommunens samtliga prov i en grupp för att få likvärdig bedömning. Ida kommer då att vara vikarie. 

På idrotten kommer Gabi gå till simhallen, de veckorna har övriga klasser ingen idrott på torsdagen. Torsdag v. 19 bad 3a, v.20 bad 3b och v. 21 bad 3c  

Nästa vecka: 

Idrott som vanligt måndag och torsdag 

Tisdag ska läxan lämnas in 

Onsdag är det 1:a maj och lovdag 

Fortsatt trevlig helg 

Jenny, Elin & Tina 

*********************************************************

Hej                                                                  Vecka 7 

Då har sista veckan innan sportlovet passerat. Vi har jobbat på in i det sista. Alla elever har lånat hem böcker om man inte redan hade böcker hemma. Hjälp era barn med att komma igång med läsningen, helst en stund varje dag.  

I NO har vi gått igenom vårt sista sinnesorgan huden men dess känselceller. I teknik har vi studerat hur skruven fungerar. 

I matematik och svenska fortsätter vi med att träna olika färdigheter. Vi har i svenskan strävat efter att arbeta klart med ordklasserna substantiv och verb. 

I onsdags hade vi friluftsdag och hela skolan åkte till Kvarntorp. Det var en härlig dag men väldigt halkigt! Vi åkte pulka, slalom och en del gick en promenad upp på högen och tittade på en del konstverk. Titta gärna in filmen på bloggen. 

I torsdags var det Alla hjärtans dag och skolan var fylld med hjärtan och budskap om att vara vänner och ta hand om varandra och sig själv.  

Under lovet har alla fått ett sportlovsquiz från www.jagharläst.se där finns det påståenden som är sanna eller falska. Vi delade inte ut någon läsläxa under lovet eftersom alla har lånat hem böcker.  

Vi vill ännu en gång uppmana och påminna alla om skolinspektionens enkät. Svarstiden är förlängd till den 5 mars. Gå in på länken: 

https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/Tge7ST  

 

Vi önskar er ett härligt lov!  

Vi ses igen måndag den 25 februari 

Tina, Jenny & Elin 

 ”””********************************************************************

Hej                                                           Vecka 6  

Denna vecka har vi fortsatt att prata om våra ordklasser. En del elever har också läst en läsförståelsetext som heter Gömma nyckel. 

I tisdags hade vi invigning av vår matsal som har fått ett namn. Det förslag som vann var Yum yum. Så från och med äter vi vår lunch i Yum yum.  

I torsdags åkte 3a skridskor och 3c hade den sista träffen med kulturskolan.  

Nästa vecka åker vi till Kvarntorp på onsdagen den 13/2. Glöm inte att ta med att åka på och hjälm. De som ville prova på slalom och har lämnat in en lapp får åka slalom. 

Vi kommer att åka buss och bussen går hem lite senare än vad vi slutar. Tider om när kommer att läggas ut på bloggen senast måndag. Vi hoppas på fint väder.  

 

Nästa vecka: 

Måndag och torsdag idrott som vanligt igen så glöm inte gympakläder. 

Tisdag ska läsläxan lämnas in.

Onsdag åker vi till Kvarntorp på friluftsdag

V.8 har vi sportlov och veckan efter kommer hela skolan ha läsvecka och fokus kommer att ligga på mer läsning än vanligt.

 

Trevlig helg 

Jenny, Elin & Tina 

*****************************************************************

Hej                                                                                                      Vecka 5 

 

Denna vecka har vi fortsatt med att läsa faktatexter med frågor och sedan skrivit om det vi läst med hjälp av stödord. Eleverna har blivit riktigt duktiga att ta sig an längre texter genom att läsa en bit och sedan se över frågorna.  

På NO har vi denna vecka studerat tungan och vårt sinne smaken. I teknik har vi lärt oss om hur en hävstång fungerar. 

I matematik fortsätter vi med att repetera skriftliga räknemetoder i form av uppställningar.  

I onsdags åkte vi pulka efter maten det var en uppskattad stund. Snön yrde omkring oss när vi åkte ner för kullen. Titta på filmen på vår blogg. 

3c genomförde första stunden med kulturskolan och nästa torsdag är det dags igen. Det var lite kallt så kolla in vädret inför nästa vecka och skicka med extra varma kläder om det blir en kall dag.  

Vi påminner om skolinspektionens enkät gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten och välj förälder/vårdnadshavare och ange kod: Tge7ST 

 

Nästa vecka: 

Måndag är skolan och fritids stängt.  

Onsdag och torsdag är Jenny på utbildning. 

Torsdag och fredag är Tina på utbildning Ida är vikarie. 

Torsdag 3c har kulturskolan och är ute hela fm. 3a har skridskor. Ta med hjälm och skridiskor om man har. Ingen idrott för klass 3c och 3b. 

Trevlig helg 

  Jenny, Tina & Elin 

 

*****************************************************************************************************************************

Hej                                                                                                                  Vecka 4 

Vår skolgård är full av olika isbanor. Vi tycker att det är viktigt att eleverna har hjälm på sig när de åker på dessas banor. Vi lånar ut hjälm en gång i veckan men vill man åka mera får man ta med sig en egen hjälm hemifrån. Det blir en del konflikter och tjat från oss vuxna om hjälmar så vi ber er att prata med era barn om detta. 

I onsdags fick eleverna läsläxa. Tanken är att de ska läsa den flera gånger så att det blir ett flyt i läsningen. Om man inte har en egen läsebok samtidigt är det bra om man läser läxan varje dag.  Det är väldigt viktigt att er barn håller igång läsningen hemma.  

Om ni tycker att läxan känna för lätt eller svår hör av er så kan vi justera texten.  

Ni har idag fått med er ett brev från skolinspektionen. De ska i år inspektera vår skola och vill att ni alla fyller i en enkät om hur ni upplever Stocksätterskolan. Ta er tid att fylla i denna så snabbt som möjligt.  

Om vi har snö kvar så åker hela skolan till Kvantorps anläggning den 13/2 där kan man åka pulka, längdskidor, slalom eller snowboard. De elever som vill låna slalomutrustning ska lämna in lappen med information senast onsdag nästa vecka. Även längdskidor finns att låna.  

Vi fyller nu i frånvaron med hjälp av Tieto Edu. Ladda ner appen i er telefon så kan ni anmäla frånvaron där och även få information om ert barn är sen till lektioner. Information finns på vår blogg.  

Nästa vecka: 

Måndag idrott som vanligt 

Tisdag läsläxan ska lämnas in. 

Torsdag har 3c Kulturskolan utomhus på fm. Tänk på kläder! 

Torsdag åker 3b skridskor på idrotten, ta med hjälm och /eller skridskor. Ingen idrott för 3a och 3c. 

Trevlig helg 

Elin, Tina och Jenny 

****************************************************************************************************

Hej                                                                                                                                  Vecka 3

Tänk att det redan gått en och en halv vecka på denna termin. Vi har pratat mycket om att det är viktigt att använda tiden rätt i skolan. Vi jobbar med att eleverna ska förstå att det är i skolan som de har chans att lära sig och att det är så viktigt att ta till vara på den tiden. Det är fortfarande många som inte vill/ inte ska genomföra arbeten under lektionerna. Vi behöver er hjälp hemma om att prata positivt om skolan.

I matematik har vi börjat att repetera uppställningar. Att ha koll på ental, tiotal och ental är inte alltid så lätt.

I svenska arbetar vi med ordklassen substantiv. Eleverna har fått lära sig ramsan: Substantiv är namn på ting t.ex. boll och ring. Vi har också tränat på lässtrategier, på vilket sätt man kan läsa en längre text med frågor efteråt.

Det nya området i NO är sinnena. Vi kommer att studera våra fem sinnesorgan näsan, tungan, örat, ögat och huden. I teknik läser vi om de fem enkla maskinerna. Uppfinningar som funnits länge och som har haft stor betydelse för människan.

På SO läser vi om istiden och vi kommer att arbeta oss genom forntiden under våren.

Som vi har skrivit tidigare är det dags för NP under vecka 11 till 20. Då godkänns inga ledigheter.

Nästa vecka kör vi igång med läsläxor igen. Men läs gärna hemma en stund varje dag ändå.

Några viktiga datum:

24/1 åker 3c skridskor

31/1 åker 3b skridskor och 3c har aktivitet med kulturskolan och är ute hela fm.

4/2 Är skolan och fritids stängda då personalen har studiedag.

7/2 åker 3a skridskor och 3c har kulturskolan utomhus.

13/2 åker hela skolan till Kvarntorp, om vi har snö, separat lapp kommer.

Trevlig helg

Tina, Jenny & Elin

***************************************************************************************************************************

Hej                                                                                         Vecka 49

Denna vecka har vi börjat med adventsmys. Vi har kalendrar att läsa med olika uppdrag och en chokladkalender som ett barn får öppna varje dag. Det är en trevlig stund.

Vi har också tränat en hel del på luciasångerna inför uppträdandet nästa vecka.

Alla klasser har under veckan besökt Bergööska huset fram på Hallsberg. Eleverna var duktiga på att gå hela vägen dit. Framme i Bergöö tog Curt emot oss. Han berättade om målningarna och sjöng för oss. Tänk att en av Sveriges mest kända konstnärer Carl Larsson har målat inne i huset. I huset bodde Karin Larssons bror. Se film från besöket på bloggen.

I fredags hade vi pyssel med våra faddrar. Treorna var så duktiga och hjälpte sina faddrar under pysslets gång.

Dag fredag fick vi förfrågan från Orkla i Örebro om vi även ville lussa för dem. Självklart sa vi men vi gör det på fredag. Det innebär att även den dagen måste era barn komma tidigare. Vi samlas då 7.45 för att åka buss till Örebro kl. 8. Så roligt att flera vill höra oss sjunga och bra för klasskassan!

Nästa vecka:

Onsdag skolan slutar 14.30 pga av genrep inför lucia. Vi ses alla på kvällen kl. 18.00

Torsdag ses vi kl. 07.00 för att snabbt byta om och sedan åka buss till Orkla i Kumla. Vi slutar den dagen 13.00.

Fredag ses vi kl. 7.45 för att byta om och sedan åka buss till Örebro.

Ha en skön helg

Tina, Jenny & Elin

************************************************************************************************************************

Hej                                                                       Vecka 48

Nu har skolan börjat att pynta inför jul. Adventsljusstakar, granen och lyktor i matsalen gör att stämningen höjs.

Den här veckan har vi haft helklass i musik samt en övning med alla 3 klasser tillsammans inför lucia. Det låter riktigt bra och det är kul att ha ett mål för övningen. Nästa vecka kommer det mer information i ett separat brev.

I svenska fortsätter vi med faktatext och nu arbetar vissa klasser med att skriva fakta om ett djur eller ett land i par. De ska sedan redovisa inför klassen.

I matematik fortsätter arbetet med multiplikation samt division. Gå gärna in på de sidor som Tina skrev om på bloggen och öva.

I teknik har vi genomfört det sista uppdraget från NTA-lådan. Vi fick testa olika hjälpmedel som vi kan möte i hemmet. Det var kul tyckte de flesta.

Nästa vecka:

På onsdag ska 3a och 3b besöka Bergöö huset på morgonen. Klass 3a går direkt på morgonen så det är viktigt att inte komma försent denna dag.

Torsdag fortsätter 3a sitt arbete med kulturskolan och de är ute hela fm. Samma dag ska 3c gå och besöka Bergöö huset. Vi går direkt på morgonen så kom i tid.

Vi har fortfarande problem med att elever kommer sent till skolan. Det är viktigt att ni stöttar dem och ser till att de kommer iväg i tid hemifrån på morgonen.

 Trevlig 1:a advent

Jenny, Elin & Tina

****************************************************************************************************************************

Hej                                                                                                      Vecka 47

Ytterligare en vecka har susat förbi. Vi har denna vecka genomfört bedömningsstödet i att skriva faktatext. Texten som eleverna skulle skriva om handlade om elefanternas språk. De fick olika stödord som skulle användas i texten. Eleverna jobbade på väldigt bra.

I övrigt tränar vi för fullt på sångerna till Lucia men det är bra om de sjunger lite hemma också. Sök på youtube så får ni fram melodierna.

I onsdags fick alla med sig en läsläxa hem. Tanken är att det ska ske lite läsning varje dag så om man inte har annan läsebok läser man läxan ett par gånger varje dag. Läxan lämnas in tisdag nästa vecka.

3B har haft sitt sista tillfälle med kulturskolan så nästa vecka är det 3as tur.

Nästa vecka:

Idrott som vanligt måndag och torsdag.

Läxan in tisdag

Torsdag 3a projekt med kulturskolan. De är ute hela fm.  kläder efter väder

Trevlig helg

Tina, Jenny & Elin

******************************************************************************************************************’

Hej                                                                                                     Vecka 46 

På skola har vi tradition att treorna står för luciatåget och vi har nu börjat att träna. Alla elever har fått ett sånghäfte så att de kan träna hemma. Vi har blivit erbjudna att lussa för Orkla foods i Kumla på luciamorgonen och få en slant till klasskassan. Vi funderar på att ha en föreställning för er föräldrar dagen innan den 12/12. Mer information om detta kommer.  

Vi arbetar på i de olika ämnena. I svenska har vi fortsatt att arbeta med faktatexter och att träna stavning med e eller ä. 

I matematik är det multiplikation och division som gäller. I SO fortsätter vi att arbeta med värdegrund men också valet som ännu inte är klart. 

På NO börjar våra ärtor att sakta dö och vi kommer nog inte få följa hela livscykeln. Vi har börjat att publicera elevernas NO-böcker om arter på deras egna sidor på bloggen.  

Vi kommer att börja med läsläxa. Eleverna får hem en text som ska läsas många gånger så det blir ett läsflyt och sen svara på frågorna. Vi börjar med den nästa vecka. 

Vi har bekymmer med att många av era barn kommer sent till skolan. Prata med ert barn och se till att gå tidigare till skolan.

Nästa vecka: 

Tina är borta på utbildning torsdag och fredag. 

Idrott som vanligt måndag och torsdag.  

3b genomför sitt andra tillfälle utomhus med kulturskolan på torsdagen.  

Ha en trevlig helg 

Elin, Jenny & Tina 

 

**************************************************************************************************************************

Hej                                                                               Vecka 45 

Veckan efter höstlovet flöt på bra. Det är vissa svårigheter att komma ner i varv efter raster och när man ska plocka undan efter ett jobbpass. 

3 c har varit och badat så nu har alla klasser varit i Alléhallen med idrotten denna termin.  

I Svenska har vi börjat prata om faktatexter. Vi har tränat på hur man tar ut stödord från en text som man sen använder när man ska återberätta texten muntligt eller skriftligt. 

Det är något som vi kommer att arbeta med fram till jul.  

I 3c har tjejen Sebah börjat hos oss. Vi hoppas att hon ska trivas hos oss. Välkommen. Marica som arbetar på Ängens fritids är med som resurs i år 3c istället för Mats.  

Nästa vecka: 

Jenny är borta på utbildning tisdag och onsdag då kommer Jasminka ta lektionerna. 

På torsdag kommer 3b att få delta i kulturskolans skolprojekt. Vi kommer under två tillfällen för varje klass att få vara med på ett äventyr utomhus. Det är viktigt att eleverna har på sig bra kläder dessa dagar.  3b börjar under vecka 46 och 47. 

 Ha en trevlig helg

Elin, Tina & Jenny

***************************************************************************************************************************

Hej                                                                             Vecka 43 

Kul att flera av er kunde komma på öppethus i onsdags. Eleverna hade jobbat hårt med att få färdigt bilderna till kvällen och visst var de duktiga på att sjunga!  

På NO har vi planterat ärtor för att följa dess livscykel. De har vuxit en hel del och är nu mellan 8 – 25 cm. Vi hoppas att de börjar blomma snart. 

I matematiken arbetar vi bl.a. med multiplikation. Där gäller det att träna och åter träna för att få koll på de olika tabellerna.  

I svenska har vi börjat att prata om faktatext och vikten av att arbeta med stödord för att kunna återberätta en text.  

På SO har vi denna vecka arbetat med FN-dagen och tittat på Lilla aktuellt. 

Nästa vecka är det höstlov. Vi kallar det läslov och alla elever får med sig en läsutmaning. Vi uppmuntrat era barn att läsa 10 min varje dag under nästa vecka.  

Måndag en 5 november efter lovet ska 3c gå och bada. Glöm inte badkläder. De andra har idrott som vanligt. 

Ikväll har 6:orna disco i gymnastiksalens. År 3 är välkomna 20.30 -22.00. Entré 20 kr.  

Ha ett skönt lov. 

Jenny, Tina och Elin 

***********************************************************

Hej                                                                       vecka 42

Nu fungerar äntligen vår bloggsida igen!  Vi kommer använda den som informationsbank till er. Adressen är den samme som förut: stocksätter09.se.

För ett tag sedan fick 3c en ny kille i klassen han heter Seb och vi hälsar honom välkommen till oss. Thanika i 3a har flyttat och vi önskar henne lycka till på sin nya skola. Till 3a kom tjejen Batoul och måndagen efter höstlovet börjar en flicka i 3c. Vi hoppas att tjejerna ska trivas hos oss.

Vi kommer att börja med utvecklingssamtalen inom kort. De flesta under vår arbetstid och ni får ta en stunds ledigt från jobbet precis som ett tandläkarbesök. Ska bli kul att få träffa er alla.

Nästa vecka:

På måndag är det bad för 3b. Idrott som vanligt för 3a och 3c. På fredag har vi maskeraddag på skolan och de som vill får klä ut sig. Det är dock inte tillåtet att ha mask för ansiktet. På kvällen har 6:orna disco

V. 44 är det höstlov eller läslov som vi brukar säga och alla får en läsutmaning.

På måndagen efter lovet den 5/11 är det 3c tur att gå och bada så glöm inte badkläder!

Trevlig helg Elin, Tina och Jenny

************************************************************

Hej!                                                                                                           Vecka 34

Då har första veckan gått. Det är ett härligt gäng som vi arbetar med. Vi har fått en ny elev som heter Sened till oss. Han går i Jennys grupp och vi hälsar honom välkommen. Tindra och Alan har flyttat och vi önskar dem lycka till på sina nya skolor.

Fadhel är vikarie under tiden som Elin är sjukskriven, Jasminka kommer att finnas med som resurs i alla klasserna. Mats kommer att arbeta som resurs i 3c. Måndag – tisdag nästa vecka är Jenny på utbildning och Rebecca kommer vara vikarie.

Vi har haft besök av Kulturskolan som har visat på olika instrument. De har öppet hus på Kuben måndag den 27/8 kl. 18 – 19.30 då man kan få prova olika instrument.

Vi vill påminna om att lämna in de två lapparna ni fick första dagen med kontaktuppgifter samt samtyckesdokumentet snarast.

Vi kommer i fortsättningen lägga ut ett veckobrev på vår gemensamma blogg med adressen: www.stocksätter09.se. Ni som behöver stöd i arabiska kan läsa samma brev på arabiskabloggen: https://arabiskahallsberg.webbstjarnan.nu.

Nästa vecka idrott som vanligt måndag och torsdag.

Ha en skön helg!

Tina, Jenny, Jasminka och Fadhel