Veckobrev

Hej                                                                                             Vecka 4 

 Den här veckan har vi haft El Sistema och sjungit en del nya sånger om vänskap, ni kommer att få höra dem på Vänstay den 13/2. 

Vi har arbetat med bokstaven M genom att träna på att skriv den, leta efter ord med första bokstaven på M och lyssna efter den i olika ord.  

I matematiken arbetar vi med talet 5 på olika sätt. Vi har byggt alla 5-kompisar, delat upp talet mellan oss och även tittat på hur tärningen ser ut. Vi har gått på 5-jakt med våra ipads och på utedagen fick alla hämta en 5-kompis med material från skogen. Titta in på bloggen för att se lite bilder. 

När vi är ute och leker är vi än så länge på “vår” gård och denna vecka har många provat att hoppa hopprep. Det är också populärt att cykla och gunga. 

Vi har provat att spela ett nytt spel på ipaden. Det är ett matematikspel som heter Zcooly där det finns många olika svårighetsgrader. Varje elev har sin egen inloggning och vi som pedagoger kan skicka ut uppdrag som vi vill att eleverna ska träna på.  

På idrotten var det hinderbana i stora salen eller innebandy i lilla salen att välja på. En del glömmer fortfarande idrottskläder, det är viktigt att ni ser till att skicka med kläder VARJE onsdag. 

Alla elever har idag fått ett reflexband från FlexBert och en tidning att läsa hemma. 

 

Nästa vecka: 

Onsdag: Idrott – glöm inte kläder                                                                                                    

Torsdag: Fritids stänger 16.00, hämtning sker innan. 

Trevlig helg 

Carina, Jenny, Louise & Annalena 

*******************************************************************************************************************************

Hej!

Nu är vi igång ordentligt efter jullovet med jobbarstunder och lek både inne och ute. Vi trivs verkligen i våra nya rum där vi har gott om plats.

Tänk på att vi är ute och leker mycket så fyll på barnens lådor med extrakläder och glöm inte overallen eller överdragsbyxorna. Vantar och mössa är också viktigt att ha.

Vi vill också tipsa om inneskor då det kan vara bra att ha framförallt i matsalen där det kan finnas matrester på golvet.

Denna vecka har vi startat vårt matematikprojekt igen och vi arbetar nu med talet fem. Barnen har delat på fem saker på så många olika sätt som är möjligt. Vi tränar också på att dokumentera genom att rita och skriva siffror. Genom att leta efter fem fel i två bilder har barnen fått träna sin uppmärksamhet samt att hålla räkningen.

Vi har också tränat på månaderna och arbetat med bokstaven Ll.

Vi har kvar våra färgade grupper men kommer under vissa arbetspass under veckan att blanda eleverna.

Vi kommer fortsättningsvis endast lägga upp veckobrevet på vår blogg så detta är sista brevet i svarta boken.

Nästa vecka:

 • Idrott på onsdag. Ta med idrottskläder och handduk.
 • Veckobrevet på bloggen – stocksätter09.se

Trevlig Helg

Annalena, Carina, Jenny & Louise

******************************************************************************************************************************

Hej!                                                                    Vecka 2

Nu är vi tillbaka på skolan. Vi har fortfarande många kartonger kvar att packa upp och vi väntar på att fler möbler ska komma men vi alla, både barn och vuxna, trivs redan bra.

Det är skönt att ha större ytor att jobba och leka på. Det är också skönt att vi nu har nära till maten och att vi hinner träffas efter maten och säga hej då.

På dessa två dagar har vi hunnit med att rita, pysslat fina fyrverkerier av lim, salt och vattenfärg. Vi har även spelat bingo där eleverna räknat 1-10 fiskar, stjärnor eller äpplen och så har vi lekt inne och ute.

Vi har tagit med kvarglömda kläder och stövlar upp till skolan från Hässleberg. Om ni vet att ni glömt något så fråga oss eller kom bara och titta. Vi kommer även fråga barnen om det är något som de känner igen. Kläder och stövlar som ingen hämtar skänker vi till insamlingen.

Nästa vecka:

 • Onsdag är det idrott.
 • Torsdag startar El sistema igen.

                                      Trevlig Helg

                       Carina, Jenny, Louise, Annalena

*****************************************************************

Hej!                                                                                 Vecka 50

Vilket fint luciatåg vi fick se i tisdags! Era barn är duktiga på att sjunga och de är modiga att våga uppträda för alla er föräldrar. Kul att så många kunde delta. I torsdags morse gick några av eleverna till AMI och lussade. Vi lottade vilka som fick följa med och de som missat tisdagskvällen fick en andra chans. Det var uppskattat och de var perfekta i sina Luciakläder.

Eftersom julen närmar sig så har vi denna vecka börjat med julpyssel. Eleverna pysslar bland annat med pärlplattor och glasspinnar.

Vi har arbetat med bokstaven K och tränat på att hitta två ord som börjar på samma ljud, ljudmemory. Barnen har arbetat med siffrorna 6 och 7.

I torsdags serverades det jullunch i matsalen och alla elever åt tillsammans med sina faddrar. Vi fick smaka på köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, omelett, sill och skinksmörgås. Köttbullar och prinskorv var populärast. Rektor Peter serverade julmust till maten.  Till efterrätt fick vi pepparkakor och clementiner.

Eftersom vi ska flytta tillbaka till skolan efter jullovet så behöver ni tömma ert barns hylla och låda i hallen senast fredagen den 20/12. Vi har en hel del kläder som inte hittat rätt ägare. Ta en titt på de kläder som hänger i hallen om ni saknar något.

Nästa vecka:

 • På tisdag går vi till hembyggdsgården och hälsar på tomten.
 • Onsdag idrott som vanligt
 • Idrottsgrupp 2 åker buss till badet på torsdag den 19/12. Ta med badkläder och handduk.
 • På fredag den20/12 är det julavslutning. Vi startar som vanligt 8:15 och slutar skoldagen 10.00

Trevlig helg

Carina, Jenny, Louise och Annalena

*************************************************************************************************************************’

Hej                                                                                                                                         Vecka 49

Vilken tur vi har haft det med vädret i början av veckan. Vi hann med att åka pulka på Hässlebergskullen både på måndagen och tisdagen innan snön försvann.  

 Denna vecka har vi börjat läsa en adventsbok “Jul i stora skogen” vi har tänt det första ljuset i adventsljusstaken och har en mysstund på morgonen. Alla elever har också varsin adventskalender där de målar en bild varje dag.  

 I onsdags var det dags för bad men som ni sett på bloggen och hört från era barn så åkte bussen fel så vi hann aldrig ner till hallen. Vi var istället på Eken. Samtidigt var det pepparkaksbak för de som var kvar på Hässleberg. I fredags bakade den andra gruppen. Eli kom då och hjälpte oss.  

 Inom matematiken har vi den senaste veckan lärt oss om vad skillnaden mellan olika tal är och vi har även pratat om ordningstalen.  

 Vi tränar också på att forma de olika siffrorna. Det kan vara lite krångligt att få till dem. 

I svenska fortsätter vi att vara ljuddetektiver och lyssnar efter olika bokstavsljud i olika ord.  

 Nästa vecka: 

Tisdag Vänstay kl. 17.00 GLÖM INTE ATT FYLLA I LAPPEN 

Onsdag bad för grupp 1 (Orange+½ grön) 

 Ny badtid för grupp 2 torsdag den 19/12 

 Ha en trevlig helg  

 Jenny, Louise & Carina 

 

*************************************************************************************************************************

Vecka 48

Hej!

Det är roligt att vi får arbeta med era härliga barn. De arbetar bra och leker bra tillsammans.

Tiden går snabbt och nu har vi bara tre veckor kvar till jullovet. På musiken(El Sistema) tränar vi därför för fullt på lucia- och julsånger. Tisdagen den 10 december kommer barnen sjunga för er föräldrar. Kom ihåg att kryssa i lappen om vad ditt barn vill vara i Luciatåget och om ni behöver låna kläder.

På matematiken har vi tränat på ett mer, ett mindre och att det hör ihop med talens grannar. Vi har också jämfört två högar med saker och sett om det är lika mycket eller om det är en skillnad mellan mängderna. Vi tränar även på att skriva siffrorna rätt.

Vi fortsätter att träna på bokstävernas namn och hur de låter. Denna vecka har vi arbetat med Ii.

Idag har vi haft adventsfirande. Vi började att läsa boken Jul i stora skogen. Den kommer vi att läsa ur varje dag fram till jullovet. Barnen har också en adventskalender där de ska måla en ruta varje dag.

Nästa vecka:

På onsdag den 4/12 är det bad istället för idrott. Idrottsgrupp2(gul+½ grön) åker buss dit och hem. Då måste alla ha med sig badkläder och handduk. På bloggen finns gruppindelningen.

Vecka 50 kommer idrottsgrupp1(orange+½ grön) åka buss till badet.

                                  Trevlig helg

Jenny, Carina, Anna-Lena & Louise

*********************************************************

Hej                                                                                                                                         vecka 47

Den här veckan har vi bl.a. arbetat med begreppen flest, färre än och fler än inom matematiken. Det är lite krångligt att förstå alla begrepp. Vi kommer att arbeta mer med dem.

Vårt arbete när vi pedagoger arbetar i alla grupperna rullar på. Hos Carina arbetar vi i bokstavsboken och denna vecka var det bokstaven H. Hos Jenny tränar vi på ipaden och sista hade vi tangentbordsträning. Hos Louise tittar vi på “Livet i bokstavslandet och tränar på de olika språkljuden. Det är uppskattade stunder.

I svenska pratar vi vidare om långa och korta ord samt att vara ljuddetektiver och lyssna efter olika ljud i olika ord.

Vi har haft lite otur vad gäller vädret på våra utedagar, vi valde därför för att ta en promenad och titta på vår omgivning och skog och sen ha lek tillsammans inne.

På idrotten hade eleverna HRL. De fick lära sig vad vårt nödnummer 112 och när man ska använda det.

Eli som har arbetat hos oss i ett projekt har fått sluta. Det känns väldigt tråkigt då hon var en stor tillgång till elevgruppen.

Vecka 49 kommer idrottsgrupp 2 (gul+½ grön) åka buss ner för att ha bad på idrotten och vecka 50 är det dags för grupp 1(orange + ½ grön) att åka. Då måste alla ha med sig badkläder och handduk. På bloggen finns gruppindelningen.

 

Trevlig helg

Jenny, Carina, Anna-Lena & Louise

************************************************************************************************************************

Vecka 46

Hej!

Under veckan som gått har vi arbetat mycket med matematik. Barnen har fått tänka på och försökt att förklara hur man gör när man räknar. Att man pekar på en sak i taget och säger ett räkneord. Barnen har även fått titta snabbt på en tärning och sedan har de fått berätta hur många prickar de sett. Vi har byggt talen 1 till 6 av kuber på många olika sätt och ritat av några av formerna på rutat papper.

Vi har också arbetat med bokstaven G på olika sätt och fortsatt att träna på långa och korta ord. Era barn är duktiga och har klarat detta bra.

Vi är ju som ni vet ute och leker mycket. I måndags var det härligt ute med mycket snölek men annars har det varit blött och geggigt. Vantarna blir snabbt blöta och händer och fötter kalla. Tänk på att det är bra med reservkläder.

Idag har vi istället för utedag träffat våra faddrar i trean. De har läst för oss i förskoleklassen och sedan har barnen hjälpts åt och ritat en bild som passar till boken.

Nästa vecka:

 • Idrott på onsdag så ta med idrottskläder och handduk.

Vecka 49 och 50:

 • Istället för idrott så har vi bad. Mer information kommer.

 

Trevlig Helg

Carina, Jenny, Louise & Anna-Lena

*************************************************************************************

Hej                                                                                                                     Vecka 45 

 Vad roligt det var att komma igång igen efter höstlovet. Det har varit en kall vecka men med rätta kläder har det varit roligt ute. I måndags åkte  vi t.o.m. pulka från våran kulle. Se film på bloggen. 

 På El Sistema har vi sjungit flera nya sånger och det är så kul att se hur duktiga eleverna är på att lära sig de nya texterna.  

 Denna vecka har vi börjat med ett nytt tema från NCM och matematiken som handlar om tal och antal.  

 I svenska pratar vi om bokstaven F samt långa och korta ord. Ibland kan  

det vara klurigt att förstå att ett litet djur som nyckelpiga är ett långt ord  

och att ett tåg som är så långt är ett kort ord.  

Vi har i vårt arbete om hösten denna vecka studerat vad ekorren gör nu  

när det blir kallare. Vi har också tagit upp vikten av reflexer nu när  

mornar och kvällar är så mörka. Alla elever har fått en reflex från Ahlsell  

att använda. 

 

Ni som inte har fyllt i om ni tycker det är ok att vi lämnar ut ert nummer  

till en “kompistelefonlista” gör det snarast. Det går bra att skriv numret under detta brev. 

 

Vi vill ännu en gång tipsa om duschmössa. Första gymnastikgruppen går  

ut direkt efter duschen och trots att vi ber era barn att inte duscha håret  

så är det svårt. I detta kalla väder blir det is i håret… 

 Nästa vecka:  

Tisdag: Jenny och Anna-Lena på utbildning, Elin och Gada vikarie           Onsdag: Idrott Glöm inte kläder och handduk 

 Trevlig helg  

Jenny, Carina, Louise & Anna-Lena 

*******************************************************************************************************************************’

Hej                                                                        Vecka 43

 

Tiden har gått så fort. Det är redan dags för höstlov nästa vecka. Vi hoppas barnen får en skön ledighet från skolan antingen hemma eller på fritids.

Denna vecka har varit full av roliga arbeten. I måndags var skapande skola här igen och barnen fick sy klart sina ullfigurer. Titta in på bloggen för att se resultatet.

Vi har arbetat vidare med bokstaven E. I torsdags var det FN-dagen så vi har målat och pratat om det. Alla elever på skolan har skapat en bild av sin klass.

Sedan har barnen sjungit för er föräldrar. Det blev en riktig fest med mycket gott att smaka på och visst är era barn duktiga på att sjunga!

Idag, fredag har vi haft skördefest. Barnen har då fått morötter och gurka med dipp och vi pysslade ute och inne. Vi hade musik till dans och vi passade på att äta upp en del kakor från Vänstay-kvällen.

Louise har varit ledig från onsdags och Elin har arbetat hos oss istället.

Påminner om att fylla i ert telefonnummer eller skriva NEJ vad gäller kompislista i förra veckobrevet.

Nästa vecka:

 • Vecka 44 är det höstlov. Barnen är lediga från skolan. Fritids är öppet från tisdag till fredag för dem som har en fritidsplats.
 • Vecka 45 är det skola som vanligt igen. Louise är ledig på måndagen och då är Elin vikarie.

 

Ha ett skönt höstlov

Jenny, Carina & Louise

********************************************************************************************************************************

Hej                                                                        Vecka 42 

Denna vecka har det varit riktigt höstväder. Regnkläder och stövlar har varit ett måste. Det är viktigt att ni föräldrar ser över era barns extra kläder då många är blöta när de kommer in.  

 Som ni kanske sett på bloggen hade vi i måndags besök av konstnären Lena som tovade ull med oss. Hon kommer tillbaka  nästa vecka för att göra klart ullfigurerna tillsammans med eleverna.   

I tisdags gick vi och hälsade på förskolorna/dagbarnvårdaren som  eleverna gick hos i våras. Eftersom både Hässleberg och Stocksätter inte finns kvar längre gick vi till Äppellunden för att träffa de gamla “fröknarna”. Det blev ett kärt återseende att få träffa alla igen.  

 Förra veckan började Emanuella hos oss. Hon går i grön grupp.  Vi hälsar henne välkommen till oss.  

Kommunen har fattat en policy om att lämna ut telefonnummer. Vi undrar nu om det är ok att vi skapar en kompislista med ert nummer på så att man lättare kan ringa för att kunna leka. Skriv det nummer ni vill ska stå med på listan och till vem det går till: 

 ………………………………………………………………………………………………… ………………………………

 

Nästa vecka: 

 Idrott som vanligt på onsdag – OMBYTE OCH HANDDUK 

Torsdag Vänsty kl. 17 hos oss på Ängen se separatinbjudan 

 

Trevlig Helg / Jenny, Carina & Louise 

 

************************************************************************************************************************* 

                                                  Vecka 41 

Hej! 

Vi har denna vecka arbetat med bokstaven D på olika sätt. Eleverna har kommit på ord som börjar på D, tränat på att forma bokstaven och tittat på Livet i bokstavslandet.  

Vi har också tränat på formen kvadrat genom att vi letat efter formen, målat kvadrater och så har vi sjungit om Gubben Kvadrat. 

På idrotten var det hinderbana där eleverna fick hoppa, klättra, hänga och springa. De fick också prova på att använda bollar. 

I torsdags hade vi besök av vår bibliotekarie Eva-Lothe som läste en saga för oss och varje barn fick en bok att ta med hem. 

Vi fortsätter med kartläggningen av barnen och de får då uppgifter att lösa i både svenska samt matematik och jobbar då i antingen hela gruppen, smågrupper och ibland enskilt med en lärare. 

Nästa vecka: 

 • Carina är ledig måndag, tisdag samt onsdag och då kommer Elin att vara vikarie. 
 • På tisdag går vi och hälsar på barnens gamla förskolor. 
 • Vi fortsätter att boka in utvecklingssamtalstider med er föräldrar. 

                                                      Trevlig Helg   

                                             Jenny, Carina & Louise 

*********************************************************************************************************************************

Hej                                                                                      Vecka 40 

 

Nu är det verkligen höst. Vi är ute ganska länge flera dagar i vecka och era barn behöver varma kläder samt mössa och vantar. Det är inte roligt att frysa när man ska leka ute. Speciellt fötterna och händerna blir kalla. Skriv gärna namn på kläder och skor eller be oss skriva. 

På onsdagar då vi har idrott är det många som glömmer idrottskläder och handduk. Ta som vana att packa väskan kvällen innan med t-shirt, byxor och handduk.  

Denna vecka har vi äntligen fått ordning på elevernas ipads och alla har fått prova dem. Dessa ipads är ett komplement i undervisningen och används för att träna våra färdigheter. Denna vecka fick eleverna sortera och räkna på den. 

 Vi kommer att börja med lära-känna/utvecklingssamtal tillsammans med er och era barn. Vi försöker lägga tider som ryms innanför våran arbetstid. Vi skriva i kontaktboken om möjliga tider. Ni kommer att få hem en lapp med frågor som ni hjälper ert barn att fylla i innan samtalet.  

 Vi har börjat prata om vad en mening är och räknat antal ord i meningar. Eleverna har även arbetat med bokstaven C. I matematik arbetar vi med geometri, denna veckan cirkeln. 

 Nästa vecka: 

Idrott som vanligt på onsdag – GLÖM INTE KLÄDER OCH HANDDUK! 

Trevlig helg  

Carina, Jenny & Louise 

***************************************************************************************************************

Vecka 39

Hej!

Det var roligt att så många kom igår på El Sistema. Era barn är så duktiga på att sjunga och det märks att de tycker det är roligt. För er som inte kunde komma denna gång så kommer det fler tillfällen.

Under veckan som gått så har vi fortsatt att jobba med mönster och barnen har pärlat ett halsband. Först fick barnen rita ett mönster med färger som de sedan fick titta på och pärla det mönstret på halsbandet. Vi har arbetat med bokstaven B.

I måndags var det internationella språkdagen och då fick vi besök av hemspråkslärarna på skolan. Barnen fick då höra och prova på att prata olika språk. I onsdags hade vi uteidrott och barnen fick då prova på orientering.

Vi har bytt platser i matsalen så barnen har fått nya bordskompisar. Där blandar vi barnen från de tre olika grupperna.

Nästa vecka:

 • Idrott på onsdag så ta med idrottskläder och handduk.
 • Vi är ute varje dag så tänk på varma kläder och skor.

Ha en Trevlig Helg!

Carina, Jenny & Louise

 

********************************************************************************************

Hej                                                                                  vecka 38

Hösten har kommit och det är riktigt kallt på morgonen. Eftersom vi är ute varje dag och ibland längre stunder är det viktigt med rätt kläder. Skicka med mössa, vantar, överdragsbyxor och tänk på att gräset är blött när vi går ut.

Vi fortsätter vårt arbete med matematik och denna vecka har vi lagt mönster. Eleverna har arbetat två och två och individuellt. De har både skapat mönster och ritat av dem.

Vi har också börjat att med vår ABC – bok då vi främst tränar på att forma de stora bokstäverna och att leta, höra och hitta på föremål med den aktuella bokstaven. Vi har ett tillfälle i veckan då vi pedagoger ”byter” grupp så att eleverna och vi lär känna varandra bättre.

Skolverket har ett nytt kartläggningsmaterial i matematiken och svenskan för förskoleklassen som vi ska använda oss av. Vi kommer att arbeta både i grupp och enskilt vid dessa tillfällen. Vid behov kommer vi även att ta hjälp av modersmålslärarna.

Nästa vecka:

 • Ingen idrott inne. Eleverna behöver inte ta med sig idrottskläder.
 • Vänstay på torsdag kväll klockan 17.00 i matsalen. Fyll i lappen om hur många ni kommer.

Ha en trevlig helg!

  Carina, Louise & Jenny

********************************************************************************************************************************

Vecka 37 

Hej!                                                               

Vi har haft ännu en bra vecka här på Hässleberg 

I onsdags var det skoljoggen. Vi dansade som uppvärmning tillsammans med alla barn på skolan. Vi gick sedan till starten för att sedan gå eller springa ett varv som var 2,5 kilometer långt. Vid mål var det vätskekontroll. Många barn valde att ta två varv. Alla var jätteduktiga. 

Ramsan som vi tränat denna vecka handlade om Gubben Gran. Barnen har fått rita sitt självporträtt. När vi sorterade i matematiken placerade vi saker efter deras egenskaper och tränade på ord som stor, större, störst och liten, mindre, minst. 

Vi har idrott som vanligt på onsdag så kom ihåg idrottskläder och handduk. På fredagar har vi utedag. 

Fritids stänger 16:00 nu på torsdag den 19/9. 

På torsdag den 26/9 är det Vänstay för oss i förskoleklassen. I samband med det så kommer vi ge Er information efter att barnen sjungit. Så det blir underhållning och föräldramöte samtidigt. Träffen startar 17:00. Mer information och anmälan kommer. 

Trevlig Helg 

Carina, Jenny och Louise 

 

*****************************************************************************************************************************

 

Hej                                                                                                                                                             Vecka 36

 

Oj vad veckorna går fort. Denna vecka har vi fortsatt med matematiksamlingar med inriktning sortering. Vi har fått ett härligt material med olika föremål som vi använder. De är också väldigt kul att leka med dem.

I tisdags hade vi El Sistema med Lisa och Helen från kulturskolan. Vi sjöng olika sånger tillsammans. Vi kommer att ha El Sistema tisdagar och torsdagar. Ni kommer att få inbjudan till kvällar med Vänstay då era barn kommer att uppträda för er.

På idrotten var det hinderbana och det börjar gå bättre i omklädningsrummet. En del är lite blyga i duschen men det brukar lösa sig när de får in en vana.

Vi är fortsatt ute väldigt mycket så tänk på bra kläder och ombyte.

Ni som ännu inte lämnat in lappen med kontaktuppgifter och lappen med GDPR gör det under nästa vecka.

Nästa vecka:

På onsdag är det skoljoggen. Skoljoggen genomförs i hela Sverige. Samtidigt som vi springer får de som vill lämna en springslant. Springslanten i år går till Clowner utan gränser som arbetar för att bl.a. sprida glädje på olika flyktingförläggningar.

Trevlig helg

Jenny, Louise & Carina

********************************************************************************************************************

Hej!                                                                                                                                 Vecka 35 

Under denna vecka har vi varit ute mycket och lekt i det sköna vädret. Era barn leker bra med varandra. De leker hästlekar, gräver i sandlådan, bygger hinderbanor och leker mycket annat roligt.  

I tisdags lekte vi lekar tillsammans på skolgården. Vi lekte då Astrakan, Sista paret ut och Bolltunnel.  

Barnen har tränat på en ramsa om en apa och de har fått ett häfte som de jobbar i och då tränar de att styra sina händer. Vi har även tränat på att sortera föremål efter deras egenskaper som kan vara färg, form eller funktion. 

Nästa vecka börjar El Sistema då kommer barnen både på tisdag och torsdag få sjunga och göra rörelser till. Vi har idrott som vanligt på onsdag så kom ihåg idrottskläder och handduk. 

På torsdag 5/9 är det skolfotografering för oss i förskoleklassen.   

På fredag den 6/9 är det KUT-dag vilket betyder att både skola och fritids är stängt. 

Trevlig Helg 

Carina, Jenny och Louise 

***********************************************************************************************************

Hej                                                                                 Vecka 34

Då har redan första veckan gått. Vi börjar få ordning på olika rutiner. Era barn är indelade i tre grupper enligt färgerna gul, grön och orange. I grön grupp är arbetar Carina, i den gula gruppen finns Jenny och i den oranga gruppen Louise. Vi har också hjälp av Anna-Lena som också finns med på fritids samt Gada och Eli.

Varje morgon är det samling i de olika grupperna. Vi kommer att vara ute varje dag och det är viktigt med bra kläder. Fredagar har vi en längre utedag.

I hallen har alla elever varsin plastlåda för extra kläder. Glöm inte att märka kläderna med ert barns namn.

Varje dag äter vi frukt tillsammans som vi får av kommunen.

I onsdags hade vi vår första idrottslektion. Gabi och Felix hade byggt upp en hinderbana som uppskattades mycket. På idrotten är vi i två grupper. Vi andra passade på att leka på gården som tillhörde Stocksätters förskola förut.

Vi funderade mycket på hur det blev bäst efter lunchen då de äter så olika fort. Vi har kommit fram till att alla elever går ner till Ängens nya lokaler i omgångar med en personal. Det innebär att ni som hämtar efter skolans slut kl. 13.00 gör det på Ängen. (Gamla Hässleberg)

Nästa vecka:

Idrott onsdag – ombyte och handduk. Fredag utedag.

Trevlig helg

Jenny, Louise & Carina