Veckobrev

Hej!                                            vecka 39

Idag har vi haft fotbollsturnering på förmiddagen för de elever som ville delta. Det passade bra då det är idrottens dag och då det var en önskan som kommit in från eleverna till elevrådet. Elever från årskurs 1–3 spelade fotboll med stöd av några äldre elever som hjälpte till som lagledare.

Denna vecka har vi fortsatt med att genomföra bedömningsstödet i svenska. Alla ska läsa högt för oss en berättelsetext samt en faktatext och svara på frågor till texten. Alla är väldigt duktiga och vi kan se en läsutveckling.

I NO har eleverna i par skapat Imovie med fakta om de arter de hittade i skogen. Man skulle skriva om 2 träd, 2 växter och 2 djur av något slag. Alla är fokuserade och under skolämnen NO lägger vi ut några av filmerna.

På tekniken fortsätter vi att arbeta med de artefakter, föremål, som skyddar människan eller sak. Listan med de föremål som era barn ska lära sig finns under skolämnen teknik på bloggen. Gå in där och träna på föremålen, vad heter de och vad används de till?

Vi har arbetat vidare med vårt trygghetsmaterial Bråka Smartare. Vi arbetade med våra fem vanligaste känslor på SO:n. Eleverna fick bland annat prata om vad som gör dem arga och ledsna.

På matematiken har vi tränat på att se sambandet mellan multiplikation och division med hjälp av talrektanglarna. Vi arbetar nu med att lösa problem med multiplikation och division. Till hjälp har vi talrektanglarna samt tallinjen som vi hoppar på.

Nu är det dags för höstens utvecklingssamtal. Det finns tider att boka på Haldor. Vi träffas i klassrummen och pratar om ditt barns utveckling. Om ni vill ha tolk så säg till oss innan ni bokar.

Nästa vecka:

Måndag och onsdag är det idrott. Ta med ombyte och duscha gärna.

Tisdag, promenad till Hallsbergs bibliotek på förmiddagen. Vi är tillbaka till lunch.

Vecka 41

Tisdag den 11/10 promenad till Bergööhuset.

Trevlig Helg
Jenny & Louise

**********************

Hej!                                                                         Vecka 38

I tisdags var era barn verkligen duktiga på skoljoggen. De kämpade på ute i spåret och både sprang och gick. Många klarade av två eller tre varv medan några få kämpade på och klarade fyra rundor. Idag har vi haft vår första fadderträff på länge. Era barn har fått ett fadderbarn i förskoleklassen och idag gick vi på kompispromenad till lekparken.

Vi har på matematiken fortsatt vårt arbete med talrektanglar och på att omgruppera dem genom att halvera och dubbla. Vi har börjat träna på division genom att dela upp talrektanglarna i olika grupper. Vi ser då hur multiplikation och division hör ihop.

Vi påminner om lapparna för att få bibliotekskort då vi ska gå till stora biblioteket tisdagen den 4 oktober. Kom också ihåg att ta med böcker till vårt skolbibliotek som ni haft hemma ett tag.

Eleverna har nu fått läxor med sig hem. Eleverna har nu läsläxa i en bok som de lånat på skolbiblioteket. Självklart får de läsa i en bok ni har hemma. Minst 3 gånger i veckan ska eleverna läsa hemma och då minst 10 minuter. Det är bra att eleverna läser högt och att ni lyssnar och frågar om handlingen. Fyll i läskortet och ta med till skolan på tisdagar. Vi tränar just nu på stavning och därför får eleverna även en skrivläxa. Orden ska först skrivas flera gånger på raden. Sedan ska orden sättas in i en mening. Påminn gärna eleverna att tänka på handstilen.

Vi kommer snart att börja med utvecklingssamtalen. Tiderna kommer ni att få boka via Haldor.

Nästa vecka:

Måndag och onsdag: Idrott, ta med idrottskläder.

Måndag: Föräldramöte 17:30.

Tisdag: Lämna in läs- och skrivläxan.

Torsdag: Ny läxa tas med hem.

Fredag: Fotbollsturnering för de som vill.

Trevlig Helg
Jenny & Louise

*********************************************************************************

Hej! Vecka 37 

Nu börjar vi komma in i rutinerna och jobben flyter på bra. Vi tränar just nu på att inte prata så mycket i skarvarna mellan lektionerna och innan rasterna. Att vi lyssnar när andra pratar och inte pratar rakt ur. Allt för att vi ska få en bra arbetsmiljö. Vid arbetsstunderna är det bättre. 

Denna vecka har vi haft två praktikanter hos oss från år 9. De har hjälpt eleverna under lektionerna.  Roligt att äntligen få lite besök efter åren med coronarestriktioner. Ni vet väl om att ni är hjärtligt välkomna att vara med i skolan. 

I SO arbetar vi med materialet Bråka smartare som ska lära eleverna att hantera konflikter på ett bra sätt. Vi pratar också om demokrati och valet.  

På tekniken har vi öppnat vår låda från NTA och vi arbetar med föremål som skyddar personer eller föremål ex. Skyddsglasögon och bananfodral. Jag har plockat fram 11 föremål som eleverna ska lära sig namnet på samt funktion. 

Vi har börjat arbeta med vårt matematikprojekt Tänka Räkna och Resonera igen på matematiken. Vi tränar på att rabbla multiplikationstabellerna med hjälp av hopp på tallinjen. Vi repeterar vad en talrektangel är och tränar på att omgruppera talrektanglarna genom att halvera och dubbla. 

Vi har fått en ny elev till 3a. Vi välkomnar Artem till oss och hoppas att han ska trivas här. 

Måndagen den 26 september är det dags för föräldramöte. Vi ses i våra klassrum 17:30. Inbjudan kommer separat. 

El Sistema har nu börjat igen. Fritidsorkestern kommer att vara på tisdagar kl. 14.50 – 15.35, eleverna går hem och kommer tillbaka, och torsdagar 15.40 – 15.35, ta med en frukt/smörgås att äta innan. Ni som spelade förra året behöver inte anmäla sig igen. Om man däremot vill sluta måste man meddela det genom att skicka sms till Marina. Ni som vill börja spela anmäler ert intresse, lappar har lämnats till de eleverna. 

Vi ska gå till stora biblioteket tisdagen den 4 oktober. Där kommer eleverna få låna böcker med sig hem. Då behöver eleverna ha ett eget lånekort. Därför har eleverna fått en lapp om bibliotekskort. Det är viktigt att lappen tas med till skolan under nästa vecka. 

Vi hoppas att vi får bättre väder nu på tisdag då vi gör ett nytt försök med skoljoggen. Eleverna behöver ha på sig idrottskläder och bra skor att springa i. 

Nästa vecka: 

Måndag och onsdag: idrott 

Tisdag: skoljoggen 

Torsdag: skolbiblioteket, ta med låneböcker hemifrån om du har. 

Trevlig Helg
Jenny & Louise 

**************************************************************************

Hej!                                                                         vecka 35 

Det märks att terminen har börjat med alla nya kontakter och baciller. En hel del barn har varit hemma men som tur är verkar det vara korta perioder. Även Jenny var hemma två dagar denna vecka.  

Vi har fortsatt att prata om demokrati och det kommande valet i Sverige. Det blir en hel del intressanta diskussioner.  

På tekniken fick eleverna denna vecka bygga händelsekedjor i grupper. De hade ett bra samarbete och ett stort tålamod då det hände att kedjan utlöstes innan allt var klart. Titta in filmen som ligger under Skolarbete – teknik på vår blogg www.stocksätter09.se  

På NO hade vi repetition om bondgårdens djur och vi pratade även om våra fyra sädesslag: vete, råg, korn och havre. Vi tittade även på de områden som vi kommer att arbeta med under detta läsår. 

I svenska har vi börjat med läsning och alla har varsin bänkbok. Vi kommer de närmaste veckorna genomföra bedömningsstödet i svenska där man bland annat ska läsa en text. Fortsätt att läsa hemma det är den största tjänst ni kan ge era barn så att deras läshastighet ökar.  

I matematiken fortsätter vi med ord och begrepp som man bör kunna. VI har tittat närmare på udda och jämna tal. Eleverna har även fått ett häfte med blandade uppgifter och repetition på tio hopp.  

I måndags fick de även testa på det nya ämnet slöjd. Det var ett gäng förväntansfulla och pirriga elever som gick i väg med Nisse och Carina.  

I torsdags hade vi besök av El Sistema och fritidsorkestern. Ni som gick förra året är anmälda till detta år också. Vill ni inte fortsätta meddela Marina på telefon nr: 0725122988 

Louise kommer att ha semester nästa vecka och Daniel kommer att vara i klassen i stället.  

Då nästa vecka är kort och bara har tre skoldagar kommer näst veckobrev om två veckor. 

Nästa vecka: 

Idrott måndag och onsdag – glöm inte idrottskläder 

Skolan stängd torsdag 8 och fredag 9 september 

Vecka 37 

Idrott måndag och onsdag – glöm inte idrottskläder 

Fredag – fotografering för 3B 

Torsdag  – fotografering 3A 

Trevlig Helg
Jenny & Louise 

********************************************************************************************************

Hej!                                          Vecka 34 

Första veckan på terminen. Tänk vad snabbt man kommer in i den vanliga dagen efter ett uppehåll. Dessa dagar har vi varvat lektioner med gruppstärkande övningar och vi kommer att fortsätta med det samt att ta upp vilka regler vi vill ha i klassrummet. Kommunen har köpt in ett material som heter “Bråka smartare” som vi kommer att använda i klasserna. Vi har börjat att prata om vad en konflikt är och vilka konflikter som uppstår på vår skola samt hur de kan lösas på bra sätt. 

 I matematik har vi arbetat med multiplikation. Vi har också pratat om ord och begrepp inom matematik som man bör lära sig. Några viktiga matteord är summa, färre, fler, dubbelt, hälften, addition, subtraktion, division och multiplikation I måndags var vi vid lekparken och löste matteproblem i smågrupper. 

I SO har vi börjat att arbeta med demokrati och det kommande valet. Det är också på dessa lektioner som vi arbetar med värdegrund. 

Vi har arbetat i smågrupper på svenskan och då har eleverna tränat på att hjälpas åt att skriva till en bild. Vi här även läst högt och samtalat om boken.   

Vi vill påminna er om att skicka med lappen med kontaktuppgifter och om ni har kvar böcker från biblioteket från sommarläsningen skicka med den under nästa vecka. 

Nästa vecka: 

Måndag och tisdag – idrott glöm inte ombyte. 

Viktiga datum: 

8-9 september är studiedagar, skolan samt fritids har stängt.
Vecka
37 är det skolfotografering, vilken dag meddelas senare.

 

                                                       Trevlig helg!  

                                                 Jenny & Louise  

******************************************************’

Hej och välkommen tillbaka till en ny termin. 

Jenny Drakenberg och är mentor i klass 3 a. I 3 b är Louise Strömberg mentor. I klasserna finns också Daniel, Manal och Annalena som resurser vissa timmar. Almin kommer att undervisa i idrott. Rebecka kommer att undervisa i engelska och Annalena kommer att undervisa i bild. Era elever får ytterligare ett nytt ämne i år 3 vilket är slöjd. Där undervisar Nisse i trä – och metallslöjd och Carina i syslöjd.  

Vi börjar skolan varje dag kl. 8.00 och slutar 14.00 på måndagar, 14.30 på tisdagar och övriga dagar slutar eleverna 13.00. Vi kommer fortsätta med att ge alla elever en frukt på rasten. 

Idrott ligger på måndagar och onsdagar.  Den kommer att vara utomhus i början förutom vid dåligt väder. Tänk på att skicka med ombyte så att eleverna lär sig att det är viktigt att byta om. Duschen efter är att föredra men inget måste. 

 Du behöver ladda ner apparna edlevo, där du anmäler frånvaron och ditt barns fritidsschema. Ladda även ner Haldor som är den läroplattform där du kan följa ditt barns utveckling. Där publicerars även veckobrevet och där bokar du utveclkingssamtal.  

 Vi har en klassblogg där vi skickar ut information, dels i veckobrevet varje fredag, dels i direkta inlägg. Där finns också bilder på det som vi arbetar med i skolan. www.stocksätter09.se skolan har också en bloggsida där du hittar information och kontaktuppgifter www.stocksätterskolan.se 

 På bloggen under schema kan ni även se schemat för respektive klass. 

 Louise kommer att bli utvecklingsledare för vårt arbetslag och kommer att vara på möten under torsdag efter lunch. 

Om du behöver få kontakt med oss kan du ringa/smsa till arbetsrummet, telefonsvarare, 0730- 44 35 24 eller maila: jenny.drakenberg@edu.hallsberg.se louise.stromberg@edu.hallsberg.se  

 

Vi ser fram emot en ny termin med era härliga barn 

 Jenny & Louise