Teknik

Höstterminen 2022

Här är listan över de föremål som era barn ska lära sig.

gloser- skydda

 

Vecka 35

Vi har denna vecka byggt händelsekedjor på tekniken. Eleverna fick i grupper bygga upp banor med blandat material. Det var en lektion med skratt och stort tålamod när kedjan utlöstes av misstag…

Vecka 21

vi har haft teknik då gjorde vi svävare. Av skivor  rör och ballonger. Sen behövde man lim pistoler för att sätta fast rören på CD skivan. Vi tävlade med svävarna. Man måste blåsa upp  ballongen för att den ska sväva. Av Set och David

Vecka 18

Vi har pratat om vilka föremål som är programmerade.

Vecka 14

Vi har haft konstruktionens bygge denna vecka. Eftersom att vi arbetar med rymden på NO så skapade vi raketer som flög med hjälp av lufttrycket.

Vecka 10

Idag lärde vi oss om vad en lopp är inom programmering.

Vecka 9

Vi har nu börjat att arbeta med programmering. Idag tittade vi på ”Programmera mera” och lärde oss om vad en bugg är inom programmering. Eleverna fick sedan 2 och 2 leta efter fel/buggar på bilder. Här är bilder från 2B.

Dags för lite bilder från tekniken. Idag 18/1- 2022 avslutade vi arbetsområdet från i höstas med de mäktiga fem. Eleverna fick på olika stationer testa på kilen, skruven, hävstången, hjulet och lutande planet.