Sommarbrev

Här är brevet som alla era barn fick med sig hem idag. De fick fylla i sina koder innan så att ni kan gå in och spela olika spel. Alla fick även med sig läsugglan från biblioteket och låneböcker från bibblan att läsa i sommar.

Hej  

 Nu är det äntligen sommarlov. Det har varit härligt att få vara med på era barns resa under andra året i skolan. Så mycket som de har utvecklats!  Vi vill uppmana alla att fortsätta med läsningen. Det finns stor risk att en sommar utan läsning gör att elever tappar en stor del av sina kunskaper. Vi har därför utmanat klasserna även detta sommarlov. Varje klass läser 60 böcker tillsammans och Jenny och Louise läser 30 böcker var. Om klassen vinner blir det pris. Vi har därför gett alla elever en inloggning till  www.jagharlast.se där de redovisar sina lästa böcker.  

Min kod till jagharlast.se: …………………………… 

 I år har även eleverna fått med sig en sommargåva i form av en skrivbok. Med den vill vi uppmuntra till skrivning. Eleverna får skriva vad de vill. Vad de gör på dagarna, en dikt, en saga, sätta sig och skriva om vad de kan se framför sig eller bara meningar från texter de möter. Kanske vill de skriva om de böcker de läser under sommaren. 

 Vi vill också ge er tips på olika nätsidor att använda under sommaren som träning när det regnar och man inget har att göra. 

www.polylino.se  böcker att lyssna på eller läsa, eleverna loggar in med klasskod 2a: Y5MLB2 lösen: skola123. 2b: 5S6ZFM lösen: Eken1234 

www.elevspel.se  där kan eleverna välja ämne och sen övningar, tänk på att de första INTE är lättast utan man får bläddra och testa sig fram. Alla elever har även en inloggning till sidan och kan då göra uppgifter som vi har skickat ut.  

Min kod till elevspel: ………………….. 

www.skolplus.se  finns massor av bra övningar. Inloggning är stocksätter och lösenord matte 

www.multiplikationstabellen.se kan eleverna träna på tabellerna.  

Vi önskar er alla en skön sommar med bad, glass, lek och läsning. 

KRAM LOUISE OCH JENNY 

 

 

 

                                                                                                    

Lämna en kommentar