Bondgården 18 maj

Idag har alla elever fått hem en lapp med information om vår resa till bondgården nästa onsdag den 18 maj:

Vi skall åka på bondgårdsbesök. 

Det finns ett antal Arlabönder som tar emot skolklasser i vår närhet. Vi ska åka till Östra Sågen i Laxå onsdag den 18 maj. Vi åker runt 8.30 och räknar med att vi är tillbaka runt 13.00, så vi slutar som vanligt.

I samband med besöket bjuder bonden på mjölk, smör, ost och fruktyoghurt. Brödet får era barn ta med själva. Syftet med måltiden är att barnen ska få äta produkter som gjorts av kornas mjölk. Detta äter vi som lite fm fika. Alla barn får med sig ett eget mjölkglas hem.

Vi på skolan kommer att ta med smörgås och festis från köket som lunch men det går bra att ta med sig något mer förstärkande om man vill. Tänk bara på att undvika godis och läsk.

Det är viktigt att alla har gummistövlar på sig eftersom alla behöver tvätta sina skor innan vi går in i ladugården för att minska smittspridning.

Vi kommer på NO att arbeta med tamdjuren som finns på bondgårdar. På Östra Sågen kommer vi att få träffa kor, kaniner, hönor, ankor, hästar samt hund och katt.

Tänk på att vi är ute hela dagen så att oömma kläder efter väder behövs.

Ni föräldrar som ska köra bil och stanna kvar är välkomna att delta på rundturen. Tänk dock på att det är barnens dag och samtal er i mellan eller i mobiler kan störa. Ni behöver ta med er egen lunch. Som en säkerhet behöver vi skriva upp era registreringsnummer och telefonnummer som lämnas till expeditionen. Vi kontaktar er genom Haldor för den informationen.

Vi ser fram emot en trevlig dag på bondgården.

Har ni frågor maila oss, kontakta oss genom Haldor eller ring.

Mvh Jenny & Louise

Lämna en kommentar